Obljetnica utemeljenja HR HB

Demokratska fronta Čoviću: Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

"Nositelje europskih vrijednosti podsjećamo na narodnu izreku – Čega se pametan stidi, budala se ponosi!", priopćeno je iz Demokratske fronte.
Vijesti / Politika | 28. 08. 2022. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, njegova nevladina organizacija Hrvatski narodni sabor (HNS), HDZ BiH i kandidatkinja iz reda hrvatskog naroda za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, obilježavajući 29. godišnjicu Hrvatske Republike Herceg Bosne, u stvari slave zločinačku politiku osuđenu pred domaćim i međunarodnim sudovima pravde!", stoji u priopćenju Demokratske fronte HNŽ. 

Kako ističu, obilježavanje godišnjice Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje svih žrtava zločina koje su provodile vlasti ove "paradržavne tvorevine, čiji su lideri osuđeni na 111 godina zatvora".

"Njihov ratni projekat proglašen je 'udruženim zločinačkim poduhvatom' i prezren od civiliziranog svijeta", istaknuli su iz Demokratske fronte.

Navode kako u Mostaru, "gradu koji je bio najveća žrtva UZP politike i zločinačke 'HRHB', DF, Gradski i Županijski odbor, dižu svoj glas protiv politike 'stolnog grada' i slavljena tvorevine iza koje su tisuće ubojstva, prisilnih deportacija, progona, silovanja, mučenja...

"Grad Mostar, Hercegovačko-neretvanska županija, FBiH, kao i cijela država Bosna i Hercegovina je svih naroda i građana, uz sve specifičnosti koje imamo i kojima se trebamo ponositi, a ne koristiti ih u šovinističke ili svrhe zastrašivanja. Nositelje europskih vrijednosti podsjećamo na narodnu izreku – Čega se pametan stidi, budala se ponosi!", priopćeno je iz Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close