Zatvaranje granica

Čović: Malo se ljutimo na odluke Hrvatske

Čović se u svom govoru na obljetnici osvrnuo na pandemiju koronavirusa i najnovije poruke iz Republike Hrvatske.
Vijesti / Politika | 25. 06. 2020. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Malo se ljutimo kad nam dođe poruka iz Hrvatske pa je dočekamo na različite načine jer je nas upravo ograničavanje našeg kretanja iscrpilo u prethodna dva ili tri mjeseca psihološki i drugi način”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović prilikom obilježavanja akcije ”Lipanjske zore” u četvrtak u Mostaru.

Čović se u svom govoru na obljetnici osvrnuo na pandemiju koronavirusa i najnovije poruke iz Republike Hrvatske.

Ocijenio je kako Hrvati trebaju jasno kazati da su dio hrvatskoga naroda te na jedan mudar način i s jasnom komunikacijom s onima koji donose odluke vrlo brzo djelovati da se te odluke promjene.

''Hrvatski narod je jedinstven narod s obje strane ove naše granice i to neće nikakva društvena, i bilo kakva europska i slična granica promijeniti, pa i u ovim iskušenjima nemojmo pasti u napast izljeva osjećanja'', poručio je Čović.

''Ostanimo zbijenih redova jer ćemo na taj način poslati jasnu poruku i predstavnicima druga dva naroda u BiH, međunarodnim institucijama i braći u Republici Hrvatskoj da je ovo domovina hrvatskoga naroda, na koju smo ponosni i koju želimo organizirati na način da nas predstavljaju legitimni predstavnici u svakom dijelu BiH'', rekao je Čović.

Manifestacije 28. obljetnice ”Lipanjske zore 1992." trebala je biti završena svečanom akademijom i predstavljanjem knjige "Rat prije rata", autora Viktora Stojkića, ali je zbog novonastalog stanja vezanog za koronavirus odgođena.

Kopirati
Drag cursor here to close