Domaće je domaće

Zatvaranje granica oživjet će turizam na rijekama u Hercegovini

''Možda se malo dozovemo pameti, pa posjetimo svoje rijeke, svoja kupališta, svoje kafiće i ostavimo koju marku našim ugostiteljima, a ne u Hrvatskoj koja nam okreće leđa zatvaranjem granica'', kaže Željko za Bljesak.info.
Gospodarstvo / Posao | 25. 06. 2020. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjete plažama uz rijeke, a samim time i kafićima i restoranima ''uz vodu'', mogle bi se ovoga ljeta utrostručiti zbog zatvaranja granica.

U gradovima poput Čapljine, koja ima četiri rijeke, turizam bi ove godine mogle spasiti upravo te rijeke.

Pročitajte još

Neretva, Trebižat, Bregava i Krupa obiluju mnoštvom plaža, kupališta i ugostiteljskih objekata, a vlasnici ciljaju upravo na domaće goste.

''Kada kažem domaće ne mislim samo na Čapljince, nego i ljude iz Mostara, Jablanice, Konjica, Rame, Sarajeva...'', kaže za Bljesak.info ugostitelj dok sređuje objekt uz rijetku Trebižat.

''Nije bila rijetkost ni prijašnjih godina da se ljudi iz Sarajeva 'zalete' na jednodnevni izlet ovdje do nas. Imamo čistu rijeku, odličnu klopu, kanue za vozanje, što Vam više treba'', pita se ovaj ugostitelj.

Posljednjih par godina uz Trebižat je niknulo dosta ugostiteljskih objekata tako da je ponuda raznovrsna - od kafića, preko restorana, malih hacienda...u kojima možete dobiti sve kao u kafićima i restoranima u gradu - od raznovrsnih jela, do kava, sokova, sladoleda...

Ono što je ove godine primijetno jeste pojačana gradnja improviziranih objekata uz rijeku. Grade ih vlasnici parcela, a radi se o nadstrešicama i mjestima za ''skrivanje'' od žege.

''Napravili smo na svojoj zemlji uz rijeku malu nadstrešicu, da se možemo sakriti od sunca, roštiljati, uživati, jer ove godine na more sigurno nećemo'', kaže nam Željko dok završava mali objekt uz rijetku Krupu.

Dodaje kako je ovo možda i dobro za svijest domaćih ljudi.

''Možda se malo dozovemo pameti, pa posjetimo svoje rijeke, svoja kupališta, svoje kafiće i ostavimo koju marku našim ugostiteljima, a ne u Hrvatskoj koja nam okreće leđa zatvaranjem granica'', kaže Željko za Bljesak.info.

Zatvaranje granica za vrijeme ljetne sezone moglo bi tako spasiti turizam u Hercegovini, a ugostitelji kao ''as u rukavu'' vide upravo rijeke i sadržaj na rijekama.

Kopirati
Drag cursor here to close