Mađarski ministar vanjskih poslova

Szijjarto u Mostaru: Hrvatska nacionalna zajednica ima podršku Mađarske

''Iskoristio sam prije svega prigodu da iskažem čestitku na izborima u nedjelju i da pošaljemo poruku predsjedniku Viktoru Orbanu''
Vijesti / Politika | 05. 04. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čovića smatramo prijateljem Mađarske i mađarskog naroda. Jako malo političara je govorilo toliko korektno o Mađarskoj i izborima koliko je to učinio predsjednik (op.a Dragan Čović)'', kazao je ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Szijjarto u utorak u Mostaru.

Prilikom susreta s Draganom Čovićem, Szijjarto je naglasio i kako u Mađarskoj cijene takav odnos Čovića prema njihovoj zemlji.

''Želim naglasiti da je interes Mađarske da u Bosni i Hercegovini imamo mir i stabilnost. Nama je potpuno jasno da je za mir i sigurnost da svoje mjesto u toj državi pronađu svi konstitutivni narodi'', rekao je Peter Szijjarto.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović zahvalio je Vladi Mađarske na svemu što čini, posebno ističući partnerstvo na Sajmu gospodarstva u Mostaru.

''Iskoristio sam prije svega prigodu da iskažem čestitku na izborima u nedjelju i da pošaljemo poruku predsjedniku Viktoru Orbanu i da se zahvalimo Mađarskoj na partnerstvu kad je u pitanju Sajam gospodarstva u Mostaru'', rekao je Čović. 

Lider HDZ-a BiH dodao je i kako uz izuzetno dobre prijateljske odnose s Mađarskom, očekuje i izgradnju snažnije infrastrukture kad je u pitanju ekonomija i gospodarstvo.

''S naše strane u cjelosti podupiremo hrvatsku nacionalnu zajednicu u ostvarivanju svih prava koja im jamče međunarodni sporazumi. Kada naši hrvatski prijatelji budu potaknuli ta pitanja na međunarodnim forumima, uvijek mogu računati na podršku Mađarske'', zaključio je na kraju mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close