Čović i Cormack

U izmjenama izbornog zakona ugraditi presude sudova

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao sastanak s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack
Vijesti / Politika | 21. 02. 2018. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao sastanak s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack.

Tijekom susreta razgovarano je o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, euroatlantskim procesima i reformi izbornog zakonodavstva.

Čović je u daljnjem razgovoru informirao veleposlanicu o aktivnostima u okviru reforme Izbornog zakona. Ocijenio je nužnim prevazići postojeće razlike u pregovorima kako bi se došlo do sveobuhvatnih i uključivih rješenja koja zadovoljavaju principe presuda Europskog suda za ljudska prava, te dosljedno implementiraju odluke Ustavnog suda BiH u odnosu na Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Predsjedništvo BiH i Grad Mostar.

Veleposlanica je izrazila punu potporu SAD-a ključnim reformskim procesima, kao i potporu jačanju unutarnjeg političkog dijaloga u zemlji.

Na kraju susreta Čović se zahvalio veleposlanici na iskrenoj potpori koju SAD pružaju  Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.

Kopirati
Drag cursor here to close