Izborni zakon

Sastanak Izetbegović - Cormack: Svatko ima pravo birati i biti biran

Izetbegović je naglasio da je izmjenama izbornog zakonodavstva potrebno osigurati ravnopravnost svih naroda, ali i svih građana na cijelom prostoru BiH, kako bi svatko mogao birati i biti biran.
Vijesti / Politika | 10. 01. 2018. u 18:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je veleposlanicu SAD-a Maureen Cormack. Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i suglasili se da je neophodno u što skorije vrijeme pronaći prihvatljiva rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH.

Izetbegović je naglasio da je izmjenama izbornog zakonodavstva potrebno osigurati ravnopravnost svih naroda, ali i svih građana na cijelom prostoru BiH, kako bi svatko mogao birati i biti biran.

Tijekom razgovora podcrtana je i važnost vladavine prava i potreba da pravosudni sustav u BiH bude funkcionalan, efikasan i oslobođen svih političkih utjecaja, što bi u budućnosti trebao biti jedan od prioriteta.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH Khaldoun Sinno, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Zvizdić-Cormack: Perspektiva zapadnog Balkana u europskim i NATO integracijama

Američka veleposlanica u BiH sastala se i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Denisom Zvizdićem s kojim je razgovarala o aktualnim političkim i ekonomskim prilikama u BiH i u zemlji.

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara BiH, Zvizdić je upoznao Cormack s aktivnostima u vezi s finaliziranjem odgovora na Upitnik Europske komisije, kao i s novim investicijskim i razvojnim mogućnostima koje je BiH dobila poslije usvojenog seta zakona o trošarinama.

Predsjedavajući Zvizdić i veleposlanica Cormack su se suglasili da su tu razvojne prilike koje će doprinijeti poboljšanju života bh. građana, jačanju ekonomske stabilnosti i biti poticaj investitorima da ulažu u projekte u BiH.

Razmijenili su mišljenja i o aktualnim kretanjima u pogledu europskih i NATO integracija te naglasili da je perspektiva zapadnog Balkana u integracijama koje garantiraju mir, stabilnost i sigurnost cjelokupne regije.

Kopirati
Drag cursor here to close