'Osnova stabilnosti'

Čović: BiH se mora koncentrirati na susjedstvo

"Naša tri susjeda su osnova naše unutarnje stabilnosti. Ako to potcijenimo, imamo ozbiljnih problema.''
Vijesti / Politika | 13. 10. 2020. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je danas da je njegova posjeta Beogradu dogovorena na sastanku Kolegijuma Doma naroda, na kojem su bili Bakir Izetbegović i Nikola Špirić, prenosi N1 pozivajući se na Srnu.

Čović je rekao da su zbog toga nekorektni Izetbegovićevi komentari njegovog i sastanka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jučer u Beogradu.

"Ali, bez obzira na to, ja sam se sa Vučićem mogao sastati na nekoj destinaciji, ne kao predstavnik vlasti, već kao predstavnik političke opcije kojoj pripadam. Ali, bila je najvažnija namjera", rekao je novinarima u Tuzli Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je poručio da će glasno govoriti o tome kako bi BiH trebala biti organizirana, a ne kako bi to netko drugi želio.
"Moja mjera organiziranosti je Ustav BiH i ništa više od toga", istaknuo je Čović.

Prema njegovim riječima, dobrobiti jučerašnjeg sastanka sa Vučićem su veliki.

"Toliko smo stvari spustili na zemlju i sebi olakšali. Nama je zajedničko da želimo europski put. Za razliku od nas, Vučić može otići na svaku svjetsku destinaciju, i ide. Sastaje se s predsjednikom SAD, ne tako davno s predsjednikom Francuske, kancelarkom Angelom Merkel... Nije svejedno što će Vučić reći o BiH", naglasio je Čović.

On je ocijenio da se BiH mora koncentrirati na susjedstvo.

"Naša tri susjeda su osnova naše unutarnje stabilnosti. Ako to potcijenimo, imamo ozbiljnih problema. Vjerujem da je i ovo jedan od načina komunikacije", rekao je Čović i dodao da ne treba dopustiti da prođu godina ili dvije da se "popunjavaju rupe u komunikaciji".

"Želim da Hrvatska, Crna Gora i Srbija budu pravi susjedi i da dođemo svi tamo gdje je Hrvatska već izvjesno vrijeme. Moramo ispuniti mnogo stvari da bismo dogodine dobili kandidatski status za EU, a sigurno to ne možemo ostvariti bez naših prijatelja", zaključio je Čović, koji je u Tuzli boravio povodom obilježavanja 30 godina djelovanja HDZ-a na tom području.

Kopirati
Drag cursor here to close