Nakon kolegija stranke

Izetbegović o Vučićevoj večeri: Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa nije slučajno

Da su ga pozvali, odazvao bi se i on sastanku, rekao je.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2020. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, lider SDA, nakon završene sjednice Kolegija stranke, kazao je da ''nisu razgovarali o odlasku Aljoše Čampare", no dao je svoj komentar.

"Da je to prvi put u životu, bio bih jako razočaran. Poslije silnih odlazaka koje promatram 30 godina, nisam razočaran. Ljudi kada osobne ambicije ne zadovolje i kad osjete da nemaju dovoljno prostora u stranci, optuže stranku. Imali smo prije par godina opasniji raskol, gdje nas je pola kluba zastupnika napustilo u državnom parlamentu, tako da je ovo mali problem za SDA. Idemo dalje", kazao je.

Podsjetimo, kantonalni zastupnik u Sarajevu Aljoša Čampara isključen je u petak iz stranke jer je jedan od potpisnika za smjenu Vlade KS, čime je prekršio odredbe statuta, kako je kazao predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo Jasmin Terović.

''Čuo sam da sam isključen. U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše - sve manje. I siguran sam da će i oni vremenom napuštati tu stranku. Sve je evidentnije da se unutar nje same, teško šta može mijenjati nabolje'', rekao je Čampara za N1 nakon isključenja iz članstva SDA..

Razgovaralo se o izborima, Daytonskom mirovnom sporazumu, te kako će ga obilježiti, ali i odnosima u regiji.

"Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda. Evo danas su Dodik i Čović kod Vučića. Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način raditi i tako da obilježe 25 godina Daytonskog mirovnog sporazuma. Na način da takve poruke šalju na BiH, na Bošnjake i na bh. patriote", rekao je.

Da su ga pozvali, odazvao bi se i on sastanku, rekao je.

"Bh. slika mora biti trodimenzionalna. Kad sam bio u Zagrebu uvjerio sam se da je bilo priče samo s jedne strane, pa je bilo neophodno razgovarati s rukovodstvom u Zagrebu", naveo je.

Posjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će ugostiti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, saznaje BHRT.

Ovo će biti još jedna prilika da se razgovara o stanju u regiji.

Kako saznaju, dužnosnici će razgovarati o Daytonskom sporazumu, odnosima između dvije zemlje, unutarnjoj stabilnosti, te EU integracijama

Govoreći o budućnosti koalicije s HDZ-om, rekao je, da bi se riješile stvari moraju doći do kulminacije, čak i u zategnutosti odnosa.

"HDZ koji putem HNS-a predstavlja ono što nisu imali do sada, evo i u domovima naroda i parlamentima, moraju vidjet dokle mogu doći s time. Misle da je sad taj mandat da mogu postići stvari, a onda će se sve kako uvijek u BiH završiti kompromisom. Ako hrvatska strana smatra da mora imati legitimne predstavnike, onda ti legitimni predstavnici ne mogu imati kočnice kakve trenutačno imaju", rekao je Izetbegović, prenosi N1.

 

 

Dodik i Čović kod Vučića na večeri

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će ugostiti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, saznaje BHRT.

Ovo će biti još jedna prilika da se razgovara o stanju u regiji.

Kako saznaju, dužnosnici će razgovarati o Daytonskom sporazumu, odnosima između dvije zemlje, unutarnjoj stabilnosti, te EU integracijama

Kopirati
Drag cursor here to close