Razgovarat će sa svima

Članovi nekadašnjeg SBB-a razmišljaju o novoj stranci

Draža mi je Hercegovina i moji sugrađani od bilo kakvih političkih karijera, kazao je Anel Kljako, komentirajući izbacivanje iz SBB-a
Vijesti / Politika | 02. 03. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi nekadašnjeg gradskog odbora SBB-a po riječima Anela Kljake, mogli bi se priključiti nekoj drugoj stranci, razgovarat će sa svima.

''Me znamo šta nosi budućnost. Razgovarat ćemo sa svima, imamo ponuda, donijet ćemo odluku u narednom periodu, ali iono što se od nas može očekivati je da ćemo ispuntii obećanja koja smo dali građanima, u narendom periodu'', rekao je Anel Kljako za medije uoči sjednice Gradskog vijeća, komentirajući odnose i neslaganja unutar SBB-a, zbog čega je Kljako morao istupiti iz stranke.

''Ja sam dobio žuti karton zbog različitih političkih stavova vezano za Stolac i Čapljinu, zatim i crveni zbog različitih političkih stavova vezanih za Mostar i HNK, moj stav je vrlo jasan, dakle draža mi je Hercegovina i moji sugrađani od bilo kakvih političkih karijera'', rekao je Kljako, dodajući kako će djelovati jedinstveno, poslati jednu snažnu poruku i razgovarati sa svima.

''Potrebno nam je da je lider onaj koji ide ispred nas ne iza nas'', rekao je Klako.

Podsjetimo, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prijevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova.

Zanimljivo je da je Radončić također kazao da će od SDA tražiti da izbace Salema Marića, jer su kaže zajedno krali.

Nakon toga, reagirao je Kljako, pozivajući Radončića da informacije koje ima odnese na tužiteljstvo i dokaže ih na sudu.

''Pročitao sam reakciju gospodina Radončića i ovim putem mu želim poručiti da nisam i nikada neću pristati na pritiske. Za mene je dr. Guzin jedini ispravni izbor za gradonačelnika Mostara, "što su i prepoznali građani na izborima", rekao je Kljako.

Dodaje da cijeni da je u političkom habitusu jako važno imati i iznositi svoj stav. U ovom slučaju Mostar i njegovi građani su ispred uskih partikularnih interesa, smatra Kljako.

''Što se tiče kvalifikacija koje iznosi u medijima da sam dopisivao sebi glasova, pozivam ga javno, da sve te informacije odnese u nadležno tužilaštvo. Te će tvrdnje trebati dokazati na Sudu", zaključio je Kljako.

Kljako je dobio podršku Gradsko odbora SBB-a, koje je u priopćenju za javnost kazalo da smatraju moralnim i altruističkim da daju punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem razdoblju iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar s jasnom vizijom.

U priopćenju se navodi kako se radi o teškim optužba i kvalifikacijama ''koje su neargumentirane i subjektivne prirode''.

Uskoro je reagiralo vodstvo stranke, govoreći kako SBB neće tolerirati sudjelovanje u izbornoj krađi, te su isključeni Anel Kljako i ''samozvani gradski odbor Mostar''.

U Međuvremenu, zastupnici SBB-a u Skupštini HNŽ-a napustili su klub te stranke i odlučili se biti nezavisni zastupnici.

Kopirati
Drag cursor here to close