Blinkenov savjetnik

Chollet stiže u BiH

Chollet je, prije nego što se pridružio Pentagonu, služio u Bijeloj kući kao specijalni pomoćnik predsjednika i viši direktor za strateško planiranje u osoblju Vijeća za nacionalnu sigurnost.
Vijesti / Politika | 09. 11. 2021. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši politički savjetnik američkog državnog tajnika Antonya Blinkena, Derek Chollet u ponedjeljak stiže u Sarajevo, potvrđeno je iz MVP BIH.

Chollet u State Deparmentu obavlja poslove iz širokog spektra pitanja i posebne diplomatske zadatke prema uputama tajnika, a ranije je bio na pozicijama u State Departmentu, Bijeloj kući i Ministarstvu obrane SAD.

Od 2012. do 2015. godine bio je pomoćnik američkog ministra obrane za međunarodnu sigurnost, gdje je rukovodio obrambenom politikom SAD prema Europi, Bliskom istoku, Africi i zapadnoj hemisferi, prenosi "Avaz". 

Chollet je, prije nego što se pridružio Pentagonu, služio u Bijeloj kući kao specijalni pomoćnik predsjednika i viši direktor za strateško planiranje u osoblju Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC).

Od 2009. do 2011. bio je glavni zamjenik direktora osoblja za planiranje politike State Departmenta. Služio je u tranzicijskom timu Biden-Harris State Departmenta 2020., kao i u prijelaznom timu Obama-Biden NSC 2008. godine.

Izvan vlade SAD, Chollet je bio na raznim pozicijama u vodećim istraživačkim institucijama.

Od 2016. do 2020. bio je izvršni potpredsjednik i viši savjetnik za sigurnosnu i obrambenu politiku u njemačkom Marshall fondu SAD (GMF) te kao gostujući suradnik Perry World House Univerziteta u Pensylwaniji. 

Također je bio i suradnik u Centru za novu američku sigurnost, Centru za strateške i međunarodne studije, Brookings institutu, Kissinger centru za globalne poslove u Johns Hopkinsu/SAIS i Američkoj akademiji u Berlinu.

Kopirati
Drag cursor here to close