Komplikacije

Četvrti pokušaj odabira rukovodstva Gradskog vijeća Livno

Relativno jednostavan izborni proces zakomplicirale su duboke podjele političkih aktera kao i činjenica da su za obje funkcije predložena po dva kandidata.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas bi Livno, iz četvrtog pokušaja trebalo dobiti predsjednika i predsjednicu Gradskog vijeća.

Podsjetimo, prethodna tri bila su bezuspješna, s tim to se na prethodnom nastavku konstituirajuće sjednice ipak formiralo Povjerenstvo za izbor i imenovanja.

Relativno jednostavan izborni proces zakomplicirale su duboke podjele političkih aktera kao i činjenica da su za obje funkcije predložena po dva kandidata.

Kako navodi Federalna.ba. sve se dodatno zakompliciralo kada su iz redova SDA stigle optužbe da je kandidatkinja za predsjednicu, vijećnica SDP-a Hana Milak, 'mijenjala' nacionalnu pripadnost te da je upitno može li biti  relevantna kandidatkinja za poziciju na kojoj treba biti predstavnik bošnjačkog naroda.

Pat poziciju prekinulo je Povjerenstvo za izbor i imenovanja Gradskog vijeća zatraživši od SIP-a dostavu podataka o nacionalnom izjašnjavanju oboje kandidata za poziciju predsjednika GV Livno, a kako je odgovor stigao prošloga tjedna, za danas je  zakazan nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Livno.

Središnje izborno povjerenstvo BiH potvrdilo je da se Hana Milak, kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća Livna, na zadnjim lokalnim izborima izjasnila kao Bošnjakinja.

Kopirati
Drag cursor here to close