Bakire...

Cerić ljut na Bakira: Ne mogu da vjerujem da je tebi svejedno

''Bakire, ne mogu više da šutim.''
Vijesti / Politika | 29. 03. 2021. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa efendija Cerić objavio je komentar na Facebooku pod naslovom ''Sramota stoljeća'' koji prenosimo u cjelosti.

''Bakire, ne mogu više da šutim. Ne mogu više da trpim ova poniženja. Mnogo ih je, ali poniženje oko vakcina prevršilo je svaku mjeru.

Ne mogu da vjerujem da je tebi svejedno što naš narod ide kod Vučića po vakcine u Srbiju pored tvojih vrlih ministara i ministarke, koja ovih dana hoda po Khalidžu u crnoj arapskoj abaji od Rijada do Omana.

Kome se to ministarka dodvorava? Šejkhovima kojima to od Bosne ne treba ili bosanskim građanima, koji se u toj abaji ne prepoznaju?

Koga ministarka predstavlja: arapsku nošnju ili bosansku državu?

Zašto to radi bosanska ministarka vanjskih poslova? Nije mi jasno! Pouzdano znam da je svakom šejkhu u Khalidžu draže vidjeti bosansku ministricu vanjskih poslova u lijepoj bosanskoj odjeći nego u crnoj arapskoj abaji, koja im je svaki dan pred očima.

Nije mi jasno ni kako je moguće, Bakire, da nisi (niste) bili u stanju, da nisi (niste) bili sposobni nabaviti dva-tri milijuna vakcina za bosanske građane?

Uvjeravam vas da je bilo dovoljno telefonirati našim bosanskim prijateljima širom svijeta, posebno u Khalidžu od Kuvajta, Emirata, Katara i Saudije, koji imaju viška vakcina, koji bi nam sa zadovoljstvom osigurali vakcine da ljudi ne moraju odlaziti u Srbiju da kupuju zdravlje po cijenu svoje časti i svog ponosa?

Ne bi im bilo teško ni novac izdvojiti za tu našu potrebu za vakcinama.

Naravno, pod uvjetom da se od njih to traži bilo usmeno, bilo pismeno, bilo osobno da im se ode na noge po tu našu potrebu s najvišeg vrha države do bosanskih ambasadora, koji valjda treba nešto da rade za svoju zemlju'', napisao je Cerić, prenosi bhdijaspora.

Kopirati
Drag cursor here to close