Politička prepucavanja

SDA traži ostavke zbog kritika državi na račun cijepljenja

SDA poziva Harisa Abdagića da podnese ostavku na poziciju direktora Opće biblioteke Zenica.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2021. u 19:37

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''I političkim laicima više je nego jasno da se Bošnjaci i Stranka demokratske akcije, kao predvodnica pro-bosanskog fronta, više nego ikada nalaze na udaru snaga koje, ne birajući sredstva, rade na slabljenju ovog bloka i daljem stvaranju političkog razdora u BiH'', navode iz zeničkog ogranka ove stranke.

''Nakon Slave Kukića koji je bošnjačke političare nazvao “nacionalistima, islamskim fundamentalistima, ljudskim i političkim šljamom”, te najnovije izjave lidera NiP-a Elmedina Konakovića o “genetskoj predodređenosti”, zaigrana je prava utakmica u kojoj svi žele zabiti go državi u kojoj dobro žive od svog populizma'', dodaju.

''I Zenica “svog konja za utrku ima”. Direktor Opće biblioteke, glazbenik i influencer Haris Abdagić objavio je na Facebooku poruku sljedećeg sadržaja: “Eto, izigrali smo se države. Hajmo se sad lijepo pripojiti Srbiji, tu je i Makedonija i eto po Jugoslavije. Ljepota. Nisam nimalo ironičan'', navode.

''Bošnjaci su napadnuti sa svih strana, jer su rekli ne Velikoj Srbiji, jednoumlju, vjerskom i političkom ugnjetavanju. Potpuno podržavamo slobodu mišljenja i za nju se borimo, ali najmanje očekujemo takve izjave od direktora jedne ustanove u Gradu Zenica'', naveli su iz SDA Zenica.

Stoga, SDA poziva Harisa Abdagića da podnese ostavku na poziciju direktora Opće biblioteke Zenica.

''Ako to ne učini tražimo od gradonačelnika Fuada Kasumovića da iskoristi svoja ovlaštenja i smijeni Abdagića sa direktorske dužnosti'', zaključuju.

Kopirati
Drag cursor here to close