Reagirao na Nikšićeve izjave

Čengić se oglasio na društvenim mrežama: "Na svinju možeš staviti krila, ali je to ne čini orlom"

Čengić je reagirao nakon što je Nikšić novinarima izjavio da mu 90 posto izaslanika kongresa nije oprostilo što je Čengića 2015. izabrao za generalnog tajnika.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2023. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić (SDP) je na Twitteru objavio fotografiju, citirajući bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, i to nakon što je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić vrlo kritički govorio o njemu.

Na fotografiji je prikazano da Čengić drži spomenutu knjigu naslovljenu "Moj život (My Life)" te je u opisu napisao Clintonovu konstataciju.

''Na svinju možeš staviti krila, ali to je ne čini orlom (You can put wings on a pig, but that doesn't make it an eagle)'', navodi se u objavi.

Čengić, koji ne nazoči kongresu, ovo je učinio nakon što je Nikšić ranije danas, uoči početka kongresa, novinarima izjavio da mu 90 posto izaslanika kongresa nije oprostilo što je Čengića 2015. izabrao za generalnog tajnika. Upravo je njega istaknuo kao svojim pogrešnim kadrovskim odabirom.

Istu objavu, Čengić je podijelio i na Facebook.

Nikšić je opasku novinara da unutar stranke postoji nezadovoljstvo njegovom politikom kompromisa i s druge strane, kadrovskim rješenjima, kao i da neki ljudi poput Irfana Čengića neće biti na Kongresu, lider SDP-a je odgovorio:

''Mislite li da je vrijedno da spominjem Irfana Čengića kao jednog u odnosu na 600 delegata koji će biti tu? Pa mislim da mi 90 posto ovih delegata još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenje, ali nikome od njih nije palo na pamet da napada SDP, da napada mene; nisu se slagali, borili su se protiv toga, ali su bili SDP-ovci".

''Svako od članova SDP-a ima pravo na stavove i mišljenje i boriti se za njih u organima stranke, na Kongresu, a ne preko društvenih mreža i medija'', dodao je. 

Kopirati
Drag cursor here to close