Odgovor Dodiku

Britanci reagirali: Ovo je bizaran pokušaj odvraćanja pažnje sa stvarnih problema

"Izjava predsjednika Republike Srpske je zbunjujuća i ne doprinosi bilo čemu".
Vijesti / Politika | 17. 03. 2023. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz veleposlanstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini za N1 su komentirali najavu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske da ovaj entitet prekida kontakte s ovim i veleposlanstvom SAD-a u BiH.

Naime, Dodik je poručio da RS prekida kontakte zbog, kako je naveo, "antidaytonskom djelovanju američkih i britanskih diplomata i veleposlanstava, kao i njihovom miješanju u unutarnje stvari BiH".

"Izjava predsjednika Republike Srpske je zbunjujuća i ne doprinosi bilo čemu. U potpunosti odbacujemo iznesene optužbe koje djeluju kao bizaran pokušaj odvraćanja pažnje sa stvarnih problema. Velika Britanija ostaje prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine i nastavit će raditi širom zemlje za dobrobit svih", poručili su iz veleposlanstva Velike Britanije u BiH za N1.

Iz Dodikovog ureda je navedeno i to da je na jučerašnjem sastanku Vijeća koalicije koja vrši vlast u RS odlučeno da se napravi informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatima i veleposlanstvima u BiH.

Naglasio je da će Vlada Republike Srpske takvu odluku donijeti tijekom idućeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close