Nema dogovora

Bradara i Stojanović uputili zahtjev Zastupničkom domu Parlamenta FBiH

Stojanović i Bradara su obavijestili Predstavnički dom Parlamenta FBiH da nisu postigli dogovor o izboru predsjednika FBiH.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2023. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnesen je zahtjev za odlučivanje o tome tko će biti predsjednik, a tko potpredsjednik Federacije BiH.

Iako su Igor Stojanović i Lidija Bradara tvrdili da je dogovor postignut, oni su danas podnijeli zahtjev Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, prenosi "Avaz".

Stojanović i Bradara su obavijestili Zastupnički dom Parlamenta FBiH da nisu postigli dogovor o izboru predsjednika FBiH.

U zahtjevu traže da Zastupnički dom PFBiH donese odluku o izboru predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Kandidatkinja Kluba Hrvata za predsjednicu Federacije BiH Lidija Bradara za Bljesak.info ranije je kazala za Bljesak.info kako će doći do kakvog – takvog dogovora o predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH i to na način da se ispoštuje Ustav FBiH i pravne proceduru.

"Izborom rukovodstva Federacije BiH izbori trebaju biti završeni. Sve što se dalje događa, odnosno, formiranje izvršne vlasti, nema izravne veze s time. Ne možete uvjetovati i tvrditi da se u paketu biraju predsjednik FBiH, potpredsjednici FBiH i premijer Federacije", izjavila je Bradara ranije za Bljesak.info.

Podsjetimo, u ponedjeljak je objavljeno da je Lidija Bradara nova predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine. Bradara je tada kazala novinarima kako je ona izabrana za predsjednicu FBiH, a Igor Stojanović i Refik Lendo za potpredsjednike FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close