"Trebali ste me obavijestiti"

Boška Ćavar o odluci Naše stranke: "Sretno Vam!"

Na potez Boške Ćavar reagirao je i njezin stranački kolega Dragan Mioković, novoizabrani zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH, koji je glasanje ocijenio sramotnim i zatražio njezino sankcioniranje.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2022. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavjestiti. Sretno vam u daljnjem radu", napisala je mostarska vijećnica Boška Ćavar na svojem Facebook profilu.

Naime, oglasila se Ćavar nakon što su iz Naše stranke priopćili kako se ograđuju od nje. Podsjetimo, Ćavar je ostala suzdržana o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u ponedjeljak.

Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli BiH, FBiH, HNŽ-a i Grada Mostara.

Nakon izostanka glasa Boške Ćavar oglasili su se iz Naše stranke:

''U Gradskom vijeću Grada Mostara Naša stranka ima dvije vijećnice, Irmu Baraliju i Bošku Ćavar. Irma Baralija je glasala za Prijedlog odluke, a Boška Ćavar je bila suzdržana. Irma Baralija je glasala u skladu sa stavom Naše stranke, Boška Ćavar je odlučila da glasa u skladu sa svojim osobnim uvjerenjima koja se ovog puta kose s uvjerenjima Naše stranke. Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta. Tome služe državni simboli i samo oni mogu biti prisutni u državnim institucijama. Ograđujemo se stoga od glasanja Boške Ćavar, a u skladu s internim procedurama organi Naše stranke će odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije''.

Odluku o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara i unutar njih predložila je Koalicija za Mostar, a u ponedjeljak je u Gradskom vijeću grada Mostara dobila 17 glasova što je bilo nedovoljno za usvajanje odluke.

"Za" su bili SDA, SDP, Prva mostarska partija i Irma Baralija (NS). Protiv i suzdržani su bili HDZ, HRS, Velibor Milivojević (SNSD) i Boška Ćavar (NS). Da odluka prođe, potreban je bio još jedan glas, dakle ukupno 18.

Na potez Boške Ćavar reagirao je i njezin stranački kolega Dragan Mioković, novoizabrani zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH, koji je glasanje ocijenio sramotnim i zatražio njezino sankcioniranje.

"Glasanje Boške Ćavar za ostanak vjerskih, neustavnih i onih obilježja pod kojima je HVO vršio zločine tijekom presuđenog UZP-a, u javnom prostoru Mostara, smatram sramotnim. U kapacitetu koji imam založit ću se da bude sankcionirana kroz organe Naše stranke", naveo je Mioković na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close