Uvođenje sankcija

Borenović: Dodik preko Rusije uvlači RS u krupne globalne probleme

Borenović ističe kako to nije činjenica zbog koje likuje i zbog koje mu je drago, ali kaže kako je jasno da se Bosna i Hercegovina pridružila sankcijama.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2022. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin nakon sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom potvrdio da je naša zemlja uvela sankcije Rusiji.

On kaže da je jasno tko govori istinu, a tko obmanjuje javnost.

"Nakon predsjednika Vučića i dužnosnika Europske unije, i sam predsjednik Rusije je u svom priopćenju govoreći o poteškoćama u odnosima sa BiH, potvrdio pridruživanja BiH sankcijama protiv Rusije i zaista nema više prostora za različite interpretacije. Jasno je tko kod nas govori istinu, a tko uporno obmanjuje javnost", rekao je Borenović.

Borenović ističe kako to nije činjenica zbog koje likuje i zbog koje mu je drago, ali kaže kako je jasno da se Bosna i Hercegovina pridružila sankcijama.

"Za nas je najvažnije da se, što je moguće više, izmaknemo sa radara velikih, krupnih geopolitičkih sudara i da se posvetimo isključivo unutrašnjem jačanju ekonomije, zapošljavanju i podizanju životnog standarda. I zato je krajnje upitna svrsishodnost Dodikovih vanjskopolitičkih preuzimanja različitih političkih obaveza od Bruxellesa, preko Turske do Rusije i bespotrebnog uvlačenja Republike Srpske u kontekst krupnih globalnih problema", kazao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close