Ima li netko da se zacrveni?

Blamiranje ne prestaje: Kako je isparilo 17 milijuna KM pomoći?

Turković je kazala da je prema njenim informacijama pomoć pristigla u Crnu Goru, ali da postoji nesuglasnost o vrijednosti pomoći.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica je komentirala i nesporazum u vezi humanitarne pomoći iz  Dubaija, ističući da je Ministarstvo primilo diplomatsku notu veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata iz Podgorice u kojoj je rečeno da je pomoć namijenjena BiH.

Međutim, naglasila je da je sljedeći dan stigla diplomatska nota u kojoj je rečeno da ta pomoć nije namijenjena BiH, već Crnoj Gori. 


''Nakon nekoliko provjera, dobili smo notu isprike zbog naslale situacije i konfuzije koju su prouzrokovali, gdje je navedeno da je pomoć namijenjena Crnoj Gori'', kazala je Turković te istaknula da je problem zašto ljudi iz BiH koji su bili informirani o svemu nisu o tome obavijestili Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Turković je kazala da je prema njezinim informacijama pomoć pristigla u Crnu Goru, ali da postoji nesuglasnost o vrijednosti pomoći.

Naime, prvotno je objavljeno da u BiH stiže pomoć vrijedna 20 milijuna KM. No, premijer Crne Gore Duško Marković na svom Twitter profilu objavio je da je pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vrijedna dva milijuna dolara, odnosno blizu 3,5 milijuna KM.

Inače, Turković je danas primila humanitarnu pomoć koju su za BiH prikupila djeca u Kini.

Video: Djeca iz Kine poslala zaštitne maske djeci iz Sarajeva
Kopirati
Drag cursor here to close