"Amerikanci će iskoristiti Bošnjake"

Dodik: Jasno je da u BiH postoje radikalne islamske formacije koje podržava Islamska zajednica

Predsjednik Republike Srpske u petak se oglasio na društvenoj mrežu X gdje je poručio kako su Amerikanci na strani Bošnjaka jer ih je lako kontrolirati.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2024. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Od EU smo dobili jasnu poruku da podržava dijalog i domaća rješenja i to smo pozdravili jer je to jedini način da BiH funkcionira", istaknuo je u petak predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik na društvenoj mreži X.

Ističe kako su "detaljno analizirali sve što je rečeno i dogovoreno proteklih dana".

Trojka nespremna

"Zaključak je da "trojka" nema rješenja ni programa te da su njezini predstavnici potpuno pogubljeni i nespremni za nastavak europske priče", ističe Dodik.

"Osim beskorisnog narativa kako je za sve kriva Srbija, nismo čuli što je točno problem u predloženim rješenjima, osim što se ne dopadaju Amerikancima koji opet nemaju nikakve veze s europskim putem", kazao je, te dodao kako "BiH svoj status može graditi samo na dogovoru svih predstavnika naroda, poštujući Ustav i zakone".

Naglasio je kako je status BiH samo dotaknuo dno pod utjecajem stranog čimbenika, "a taj se status može popraviti samo domaćim rješenjima".

"Vrijeme je da sve stranke na vlasti preuzmu odgovornost, to nam svojim objavama poručuju iz EU i svih stranih veleposlanstava", istaknuo je Dodik.

"Slažem se, došlo je to vrijeme i stoga nikakvo miješanje izvana ne dolazi u obzir. Neka 'trojka' smisli hoće li se povući pod pritiskom Amerikanaca. Razbili su naše institucije, omogućili kriminal na mjestima koja bi trebala predstavljati najviša pravosudna tijela, a sada nam ti Amerikanci opet drže predavanja kako ćemo i što ćemo", kazao je uz objašnjenje:

"Prvi put dopuštajući neustavno formiranje pravosudnih institucija, a drugi put kad su postavljali ljude sumnjive prošlosti i upitnog morala".

Amerikanci kontroliraju Bošnjake

"Gledamo rezultate njihovog miješanja u protuustavni sud. I ptice na grani znaju zašto su pokrenuli proces protiv mene. Svaki čovjek to zna. Sutra mogu pokucati na bilo čija vrata i reći da je ovo naše. Navikli su da se njihovo nasilje i zlodjela ne dovode u pitanje, a to je sila koju Republika Srpska dobro poznaje, ali joj neće dopustiti da pobijedi. Ne možemo i nećemo dopustiti da oni odlučuju umjesto nas. Nitko nema pravo odustati od ove borbe", utvrdio je Dodik, te dodao kako "njihove laži neće prikriti ono što rade".

Dodaje kako svi znaju da nikome nisu pomogli ako im to nije bilo u interesu.

"Oni su na strani Bošnjaka jer ih je lako kontrolirati. I njih će cijediti kao limune i na kraju prikazati kao radikalne islamiste. Jasno je da u Bosni i Hercegovini postoje radikalne islamske formacije koje imaju podršku Islamske zajednice. Nerješavanjem ovog pitanja cijela Bosna i Hercegovina je izložena opasnosti. Nekome odgovara da se u BiH o tome šuti i zato ispaštaju svi ostali muslimani koji žive u BiH. Zbog toga što ne kažnjavaju zločince, cijeli narod je etiketiran kao takav, a to je problem s kojim će se bošnjački predstavnici suočavati u budućnosti. Čuli smo te poruke iz Europe. Kad se to pažljivije pročita, jasno je da je lakše reći da je kriva Srbija, nego da postoji strah od BiH, koja je utočište za islamske ekstremiste", zaključio je Dodik u petak na društvenoj mreži X.

Kopirati
Drag cursor here to close