Tko će naslijediti Osmicu?

Trojka se ne može dogovoriti tko će biti prvi obavještajac BiH

Iako je Elmedin Konaković najavio da će do biti časna osoba, sranke se ne mogu dogovoriti tko bi to mogao biti.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2023. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak lidera Trojke na kojima se raspravljalo o kandidatu za novog direktora OSA-e protekao je bez dogovora. Nastavak razgovora je predviđen začetvrtak.

Inače, novi partneri su ranije najavili smjenu Osmana Mehmedagića Osmice, aktualnog direktora OSA-e.

Za sada je u igri pet imena za nasljednika Osmice. Jedan od njih je Samir Suljagić, direktor Zavoda Pazarić, koji je prijedlog SDP-a BiH. U igri je ponovo i Erduan Kafedžić, direktor Ureda za borbu protiv korupcije, kao prijedlog NiP-a.

SDP BiH, kako saznaje portal "Avaza", ima još dva kandidata u opticaju. Za sada nije jasno da li se odustalo od Almira Džuve, koji po Zakonu o OSA-i ne može dobiti treći mandat.

Sutra će zasjedati Vijeće ministara, ali na predloženom dnevnom redu za sada nema točke koja tretira smjenu direktora OSA-e. Ona bi mogla biti ubačena ujutro, na Kolegiju ministara, koji čine Borjana Krišto, Zukan Helez i Zoran Tegeltija, ukoliko dođe do dogovora.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković (NiP) najavio je jučer smjenu direktora OSA-e i drugih koji nisu radili svoj posao.

To smo najavili. Ne samo direktor OSA-e već i drugi koji nisu radili dobro svoj posao. To je teška i vruća tema. O imenima nikada nismo htjeli govoriti jer bi odmoglo cijeloj priči. To ime će biti pročitano na sjednici Vijeća ministara i mi ćemo za njega preuzeti punu odgovornost. To je odgovorna, stručna i etična osoba", zaključio je Konaković. 

Kopirati
Drag cursor here to close