Srbijanski predsjednik

Vučić: Osmica novinaru dao podatke o mom sinu

Odgojio sam ga da voli Republiku Srpsku, da voli Kosovo i Metohiju i prihvaćam 'krivicu' za to, kazao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2023. u 06:25 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je da je sina Danila odgojio da voli Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju.

Govoreći u Ćirilici na TV Happy o boravku Danila Vučića u Republici Srpskoj, Vučić kaže da je sve urađeno po proceduri.

"Nije prekršena nijedna procedura", kazao je Vučić.

"Odgojio sam sina da voli RS, Kosovo i Metohiju" 

On kaže da je imao garanciju Bakira Izetbegovića za svoju sigurnost u Srebrenici, pa je kako ističe, linčovan.

"Kod njih se mijenja vlast, ali svima njima je cilj samo da napadnu mene. Nemaju šta da kažu. Prvo su u domaćim medijima rekli da je (Danilo) član delegacije, a nije. Јa se svojom djecom ponosim. Svuda oni mene negdje lično mogu da predstave, ali u institucionalnom smislu ne. Kad se ustanovilo da su to slagali, onda su se pitali zašto je otišao na Dan Republike Srpske kad je to 'protuustavno'. Odgojio sam ga da voli Republiku Srpsku, da voli Kosovo i Metohiju i prihvaćam 'krivicu' za to", kazao je Vučić.

Vučić ocijenio je da su se sigurnosne službe i Ministarstvo inostranih poslova u Vijeću ministara ministara obrukali odavanjem povjerljivih podataka o kretanju njegovog sina Danila tijekom boravka u Republici Srpskoj.

Ugrožen život 

Ponovio je da je novinskim tekstovima, u kojima je objavljen povjerljivi dopis o posjeti, njegovim sinu ugrožen život, jer su otkriveni podaci o osiguranju, brojevima telefona, čak i o naoružanju.

"Objavljeno je i to gdje se Danilo kreće i kuda se kreće. To je sramno i beščašće njihovih službi. Neki kažu da je to uradio bošnjački sigurnjak Osman Mehmedagić Osmica i da je on to dostavio novinaru, koji je to objavio", rekao je Vučić. 

"Sigurnosne službe u BiH se obrukule"

On je dodao da sve te priče treba ostaviti po strani budući da je objasnio da su se u tom slučaju sigurnosne službe BiH obrukale, jer se ne radi to što su one učinile.

"Kod nas se to nikada nije dogodilo", rekao je Vučić.

On je naveo da se, kada dolazi u BiH, uvijek javi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, a da se javljao i Željku Komšiću i Bakiru Izetbegoviću, dok je bio u Predsjedništvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close