Danas na sjednici

Osmica odlazi: Spremno ime novog prvog obavještajca BiH

Konaković je govorio o popunjavanju pozicija u strukturama vlasti te je poručio kako će se ubrzo razgovarati o smjeni direktore OSA-e, točnije čim se usaglasi odluka.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković (NiP) najavio je danas smjenu direktora OSA-e i drugih koji nisu radili svoj posao.
 
"To smo najavili. Ne samo direktor OSA-e već i drugi koji nisu radili dobro svoj posao. To je teška i vruća tema. O imenima nikada nismo htjeli govoriti jer bi odmoglo cijeloj priči. To ime će biti pročitano na sjednici Vijeća ministara i mi ćemo za njega preuzeti punu odgovornost. To je odgovorna, stručna i etična osoba", zaključio je Konaković.

 

"Ime će biti pročitano na sjednici Vijeća ministara. Za njega ćemo preuzeti punu odgovornost. Odgovorna, profesionalna, vrlo sposobna, stručna, etična osoba. Logično je da biramo ljude koji su nam bliski i za koje vjerujemo da su kvalitetni i da imaju normalne diplome", rekao je Konaković.

Dodao je kako neće biti smijenjen samo direktor OSA-e, nego svi drugi koji nisu na razini očekivanja politika stranaka "trojke" radili svoj dio posla.

Konaković je naveo da o imenima nisu nikada htjeli govoriti jer bi to "odmoglo ovoj priči".

"Vidio sam mnogo imena o kojima nikada nismo razmišljali", rekao je Konaković za BHT. Prema ranijim najavama, stranke "trojke" danas bi trebao biti postignut konačan dogovor o tome tko će zamijeniti Osmana Mehmedagića Osmicu na funkciji direktora OSA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close