Odgovor

Bevanda: Licemjerno je tražiti moju ostavku

Bevanda smatra kako je nekorektno krivicu za stanje u MUP-u HNŽ prebaciti na druge, pa i na njega, jer tvrdi da se dobro znaju odgovorni za takvo stanje.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2021. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Veoma je licemjerno od SDA da sada traži moju ostavku, jer upravo ministri SDA u Vladi HNŽ-a već dugi niz godina opstruiraju imenovanje bar v. d. komesara policije, a i ostalih tijela MUP-a HNŽ'', rekao je za Klix ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

Kaže kako je ''s druge strane licemjerstvo, jer ne gledaju istim očima na sukobe koji se dešavaju povremeno i u Mostaru, a vjerojatno i svugdje u svijetu''.

Priznao je da se sigurnosno stanje pogoršalo, ali tvrdi da policija i MUP HNŽ rade sve što je u njihovoj moći kako bi stanje sigurnosti bilo na što višoj razini.

"Naravno da ovo nije dobro i naravno da se stanje sigurnosti pogoršalo, ali policija je svoj dio posla odradila, stanje je stavila pod nadzor, privela određeni broj počinitelja i istraga traje dalje te je sve stavljeno u redovite procedure", tvrdi ministar MUP-a HNŽ.

Smatra kako je nekorektno krivicu za stanje u MUP-u HNŽ prebaciti na druge, pa i na njega, jer tvrdi da se dobro znaju odgovorni za takvo stanje.

"Ja sam više puta upozoravao da smo mi na rubu snaga, da se nosimo s određenim problemima, da nam nedostaje ljudi i kadrova s određenim činovima i da nismo kompletirani u top menadžmentu, odnosno da nemamo ni komesara ni direktora Uprave za administraciju i potporu, ni sekretara ministarstva već neko duže vrijeme. Na takav način ovako važno ministarstvo, koje brine o sigurnosti građana i imovine, teško može funkcionirati", kaže Bevanda.

Ističe da je izgreda u Mostaru bilo i ranije te naglašava da se nijedan ne može opravdati i da policija radi sve što može te da je nekorektno odgovornost prebacivati na druge, nego treba sagledati stanje onakvo kakvo jeste i riješiti ga što prije na dobrobit svih.

"Policija je svaki put reagirala i pronašla počinitelje i moramo malo pogledati oko sebe i vidjeti što se događa te pokušati ne prebacivati svoju krivicu na druge ljude. Imenovanje komesara policije sam više puta tražio na Vladi HNK i uvijek su to opstruirali ministri iz reda SDA, zbog toga policija HNŽ nema komesara", zaključio je Bevanda.

Podsjećamo, pored niza stranaka koje su osudile izgrede i pozvale ministra na odgovornost, Bevandinu ostavku tražili su zastupnici SDA u županijskoj skupštini.

Kopirati
Drag cursor here to close