Jusuf Penava i Armin Vrače

Nasilni mostarski policajci saslušani u FUP-u

Policajcima se na teret stavlja kazneno djelo "Zlostavljanje u službi" po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2021. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Armin Vrače i Jusuf Penava, koji su 10. travnja snimljeni kako brutalno udaraju mladića u Franjevačkoj ulici u Mostaru, saslušani su u Federalnoj upravi policije, doznaje portal Bljesak.info.

I županijsko Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo je kazneni predmet povodom navedenog slučaja. Postupajući tužitelj Spomenko Jukić za Bljesak.info kazao je kako još nije dobio izvješće od Federalne uprave policije, ali da očekuje brzo.

''Još nisam dobio izvješće, prikupljaju se još neki podaci, ali bit će brzo'', kazao je Jukić te potvrdio da će policajci biti saslušani u Tužiteljstvu HNŽ-a po primitku izvješća i pokretanja naloga za provođenje istrage.

Inače, policajcima se na teret stavlja kazneno djelo "Zlostavljanje u službi" po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.

''Službena osoba koja u obavljaju službe drugog zlostavlja, nanosi mu teže tjelesne ili duševne patnje, zastrašuje ga ili vrijeđa, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina'', stoji u Krivičnom zakonu.

Podsjećamo, nakon što je snimka izišla u javnost, policajci su privremeno udaljeni s posla, a uslijedili su prosvjedi Mostaraca koji su policiju prozivali za korumpiranost.

 

Kopirati
Drag cursor here to close