Prebrojavaju ljude, a kasnije fotelje

Bećirović Mostarcima: Vrijeme je da politički prevaranti budu kažnjeni

"U listopadu moramo pobijediti režimske kandidate koji pred izbore 'prebrojavaju' ljude, a poslije izbora zaboravljaju ljude i isključivo 'prebrojavaju' ministarske, direktorske i druge fotelje", kazao je Bećirović.
Vijesti / Politika | 25. 08. 2022. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović razgovarao je s brojnim građankama i građanima Mostara.

"U listopadu moramo pobijediti režimske kandidate koji pred izbore 'prebrojavaju' ljude, a poslije izbora zaboravljaju ljude i isključivo 'prebrojavaju' ministarske, direktorske i druge fotelje. Vrijeme je da politički prevaranti budu kažnjeni na izborima. Izbori su velika prilika za sve ljude u našoj zemlji koju ne smijemo propustiti", kazao je Bećirović.

On je istaknuo kako "moramo pokazati otpor destruktivnim politikama koje su odgovorne za demografski, politički i ekonomski slom u Bosni i Hercegovini".

Foto: PR / Bećirović u Mostaru

"Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i razvoja. Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve“, naglasio je Bećirović tijekom razgovora s građanima Mostara.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH naveo je kako se BiH mora okrenuti "zapostavljenim životnim pitanjima" poput uključivanja u europski i globalni sustav obrazovanja i znanosti te raditi na ukidanju svih vrsta diskriminacije, segregacije i politizacije u obrazovnom sustavu.-

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da novom sazivu Predsjedništva BiH objasnim važnost da Bosna i Hercegovina sudjeluje u PISA istraživanju. Posljednji rezultati testiranja kompetencija učenika u Bosni i Hercegovini bili su poražavajući. Od nas su bolje bile Albanija, Rumunjska, Bugarska, Srbija, Crna Gora, a bili smo u društvu Perua. Time nedovoljnu ocjenu nisu dobili učenici, već vlast koja kreira loš obrazovni sustav", poručio je Bećirović te nastavio:

"Dok režimske stranke vladaju širenjem straha, mržnje, podjela i razdora, mi želimo afirmirati naše teme, a to su: bolje obrazovanje, kvalitetnije zdravstvo, zapošljavanje, radnička prava, borba protiv kriminala i korupcije, rast životnog standarda, zaustavljanje odlaska mladih ljudi i borba protiv siromaštva".

Kopirati
Drag cursor here to close