Duboki razgovori

Bećirović s britanskim veleposlanikom razgovarao o ulaganjima u BiH

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja izravnih britanskih ulaganja u našu državu.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2022. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je u ponedjeljak veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja, s kojim je razgovarao o reformskim i integracijskim procesima Bosne i Hercegovine. 

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto kako Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju potpore demokraciji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Kada je riječ o ekonomskoj suradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja izravnih britanskih ulaganja u našu državu.

Razgovarano je i o nizu pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini.

Razmatrani su i pojedini oblici suradnje dviju država na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatirano je da dvije države imaju dobru suradnju u području obrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u ovom segmentu.

Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je veleposlaniku Reillyju na velikoj potpori Ujedinjenog Kraljevstva euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Reilly naglasio je snažnu opredijeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, iskazavši očekivanja o dodatnom razvitku odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu.

Kopirati
Drag cursor here to close