Edin Batlak: Presuda treba biti poruka političarima koji danas žele Herceg-Bosnu

Vijesti / Politika | 29. 11. 2017. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Batlak član udruženja ''Mostarski krug'' rekao je danas za medije kako je očekivao  da će se i ostalim sudionicima potvrditi prvostupanjska presuda, jer dosadašnji tijek upućuje na to.

''Pored doze strepnje koju sam imao zbog djelovanja RH i njenih lobista ipak očekivao da će presuda biti potvrđena.  Ono što je bitno da je UZP potvrđen i učešće Hrvatske u ratu'', kazao je Batlak.

Dodao je da mu nije drago što se dogodio incident sa Slobodanom Praljkom.

''Nije mi drago i Boga molim da ne bude trajnih posljedica. A kakav će utjecaj ova presuda imati, mislim da će u 2018. biti pojačana retorika i po ugledu na nedavnu presudu Mladiću biti pojačana nacionalistička retorika u svrhu mobiliziranja glasačkog tijela. Kao žrtva ovog rata ovo nije, ne može i nikada neće biti presuda Hrvatskom narodu. Ovo je presuda pojedincima koji su bili na čelu strukture Herceg Bosne u pogrešnoj politici i lošem vremenu. Politika danas treba izvući konsekvence politika koja ustrajava na preuređenju BiH po matrici primjenjivane od 91. do 95. Toj politici danas je pravosnažno presuđeno i treba izvući presude i okrenuti se budućnosti kreiranja zajedništva i pravednosti bez obzira na ime i prezime i da se nikada ne ponovi da netko radi imena i prezimena bude mučen, silovan i ubijan'', zaključio je Batlak.

Kopirati
Drag cursor here to close