Komentira Jovanovića

Baralija: U zadnjem trenutku idu napadi i spinovi, ali se mi ne damo

Baralija je rekla kako bi voljela da im se građani Mostara pridruže: ''Vratimo zajedno oteti grad''
Vijesti / Politika | 18. 12. 2020. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hvala prijateljima koji su došli da nas podrže pred ove izbore u Mostaru. Mi smo držali front i borili se do danas, odolijevali smo dostojanstveno svim napadima pa i posljendjim od jučer. U zadnjem trenutku idu napadi i spinovi, ali se mi ne damo i nismo dozvolili da se uvučemo u njihovu prljavu kampanju'', rekla je Irma Baralija kandidatkinja Naše stranke na izborima u Mostaru, komentirajući izjave Čedomira Jovanovića, savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je izjavio kako su se Stranka demokratske akcije (SDA) i Komšićev Demokratski front dogovorile sa SDP-om i Našom strankom oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u Mostaru.

Baralija je rekla kako bi voljela da im se građani Mostara pridruže: ''Vratimo zajedno oteti grad'', rekla je.

''Čedomir Jovanović duboko kompromitiranoj koaliciji SDA i DF-a želi priskrbiti zrno moralnog kredibiliteta tako što spinuje da su u tajnoj koaliciji s BH blokom. On tako pokušava uvjeriti njihove dosadašnje birače da ne odustanu od njih, kao što su odustali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću...'', izjavio je povodom izjave Čedomira Jovanovića u kojoj je naveo da je BH blok u koaliciji sa SDA i DF-om u Mostaru Predrag Kojović, čelnik Naše stranke.

''S druge strane, birače BH bloka želi odvratiti od glasanja za nas jer bi time politički moralni imperativ koji smo pred sebe postavili bio urušen. Taj moralni imperativ glasi: Ne nacionalnim strankama. Iza tog NE, najčvršće stojimo upravo u Mostaru. Ne samo zato što su nacionalne, već zato što su kriminogene, nepotističke i što opstaju na strahu i ucjenama i što su odgovorne zato što se izbori u Mostaru nisu održali 12 godina za šta smo se s teškom mukom izborili upravo mi, a prije svih naša Irma Baralija. To ničim ukaljati nećemo. Čedomiru Jovanoviću preporučujemo da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH. Radeći protiv BH bloka, on se ustvari bori protiv takve Bosne i Hercegovine'', naveo je.

Istaknuo je kako BH blok nije nikakva injekcija za oživljavanje propalih, moralno i na svaki drugi način kompromitiranih političkih projekata.

''Pogotovo nećemo dopustiti da to bude u rukama istih takvih političara iz drugih država'', rekao je.

Podsjetimo, u intervju za Federalnu televiziju (FTV) Jovanović je u petak izjavio da, za razliku od Sarajeva, gdje su išli odvojeno, postoji dogovor dva politička bloka, jednoga kojega predvodi SDA i drugog sa SDP-om na čelu, u gradu Mostaru, koji je etnički podijeljen između Hrvata i Bošnjaka.

''Imate Koaliciju za Mostar koja je pomirila neke politike koje su do sada bile nepomirljive. Na jednoj listi su i Bakir (Izetbegović) i (Željko) Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što se nije moglo dogoditi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru'', rekao je Jovanović za Dnevnik D Federalne televizije.

Kopirati
Drag cursor here to close