Komšić u Mostaru

Jovanović: Mostar je Bosna u malome

Komšić i Jovanović su razgovarati s članovima i simpatizerima Demokratske fronte koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru Koalicije za Mostar.
Vijesti / Politika | 17. 12. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić i predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović su u četvrtak u Mostaru pružili podršku Koaliciji za Mostar uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Željko Komšić

Komšić i Jovanović su razgovarati s članovima i simpatizerima Demokratske fronte koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru Koalicije za Mostar.

"Mostarci imaju priliku da biraju novo Gradsko vijeće. Građani Mostara zaslužuju da imaju predstavnike u organima vlasti koji će rješavati probleme u ovom gradu. Želim im svu sreću i uspjeh, da izaberu predstavnike vlasti koji oni žele, a vlastima koji budu izabrani da rade u korist građana", poručio je Komšić na današnjoj press konferenciji u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Željko Komšić i Čedomir Jovanović u Mostaru

Dodao je da je osnovna politika Demokratske fronte iznad svega kako stranačke politike tako i DF-a.

"Drago mi je da sam danas s prijateljem u ovom gradu. Nadao sam se da će do izbora doći ranije, ali, evo, sad je prilika.... Mostar je Bosna u malome. Od sreće Bosne zavisi i sreća moje Srbije. Žao mi je što ima toliko tenzija u jednom podeljenom gradu, a tako nam je u čitavoj regiji. Ali, ako će stvari da se mjenjaju nek se mjenjaju odavde. Treba vjerovati da će se roditi neki novi Aleksa Šantić, da će letjeti neki novi klinci... Ovdje vrijeme kao da je stalo - pola grada je porušeno. Želim da se to promjeni. Mostarci neka izađu na glasanje i neka vole ovaj grad, neka misle na svoju obitelj i djecu. Ovo je vaša velika borba i želim da pobjedite u njoj", poručio je Čedomir Jovanović.

Foto: Bljesak.info / Čedomir Jovanović

Miro Lazović, bivši predsjedavajući Skupštine Republike Bosne i Hercegovine te član SPD-a, složio se sa svojim sugovornicima o važnosti Mostara za državu.

"Drago mi je što sam u ovom društvu. Mostar je i moj grad, rođen sam nedaleko odavde, u Ljubuškom. Sjećam se kada sam odmah poslije rata dolazio u Mostar vidio sam što su sve Mostarci preživjeli. Sada nakon 25 godina mogu reći da je Mostar središte svega što je BiH propatila", ocijenio je Lazović.

Još jednom je naglasio važnost nedjelje kada će "Mostarci moći pokazati da žele grad kakav je bio prije agresije na Bosnu i Hercegovinu".

"Mostar bije bitku za BiH i pokazat će da li smo za građansku državu ili za onu o kojoj je ovih dana pričao ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, Čović ili Dodik. Dakle, Mostar je paradigma Bosne i Hercegovine i želim vam mnogo uspjeha na ovim izborima", kazao je Miro Lazović.

Kopirati
Drag cursor here to close