Zbog Čavare

Arnaut poručio Milanoviću: Tutor se tutorom izbija

''U ovom slučaju SAD su jednim potezom poništile godine Milanovićevog mandata iskorištene za jačanje Čovićeve uloge u međunarodnim krugovima i legitimiranja diskriminacije građana BiH po etničkoj osnovi''
Vijesti / Politika | 07. 06. 2022. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Milanovićevog napada na Amerikance zbog sankcija Čavari, oglasi se Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH.

''Kad Milanović napada 'međunarodne tutore', kako ih on naziva, trebao bi znati da i on pokušava biti jedan od njih pa bi shodno svojim stavovima i sam trebao odustati od tutorisanja bilo koga u BiH. Ako već neće, onda treba znati da Amerika nema ništa manje pravo da sudjeluje u usmjeravanju bh. političke scene nego Hrvatska'', rekao je Arnaut.

Mišljenja je i da je SAD  mnogo odgovornija od Hrvatske za zaustavljanje rata i mnogo zaslužnija za potpisivanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

''Ako ćemo o broju Bosanaca i Hercegovaca koji imaju hrvatsko državljanstvo, što Milanović često poteže kao argument za svoje tutorisanje, onda treba znati da ih SAD imaju isto toliko, ako ne i više. Tutor se tutorom izbija, u ovom slučaju SAD su jednim potezom poništile godine Milanovićevog mandata iskorištene za jačanje Čovićeve uloge u međunarodnim krugovima i legitimiranja diskriminacije građana BiH po etničkoj osnovi'', zaključuje Arnaut.

 

Kopirati
Drag cursor here to close