Reakcija na sankcije

HDZ BiH: Sankcije su produkt bošnjačkih unitarista

''Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona''.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2022. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ BiH kao politička stranka uvijek je predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Ustava i svih temelja BiH. Stoga izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, osobito zbog navedenih razloga'', kazali su u priopćenju iz HDZ-a.

''Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma. Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa'', naglasili su.

Dodaju kako su ''navedene sankcije očigledno produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH''.

''HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close