Nastavak trakavice

Veleposlanstvo Rusije: Poslali smo objašnjenje Komšiću, Turković i SDA

Objašnjenja su poslana članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, zamjenici Predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković i press-službi Stranke demokratske akcije.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2021. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Rusije u Bosni i Hercegovini ponovo se danas oglasila, nakon negativnih reakcija više bh. službenika na njezino nedavno priopćenje u kojem se navodi da će Rusija reagirati na dalje zbližavanje Bosne i Hercegovine i NATO-a.

"Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a. Istovremeno, vjerujemo da bi se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja.

U vezi s tim naša objašnjenja poslana su članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, zamjenici Predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković i press-službi Stranke demokratske akcije", navodi se u priopćenju Veleposlanstva Rusije u BiH, prenosi BHRT.

Veleposlanstvo Rusije je 18. ovog mjeseca izdala priopćenje u kojem stoji da će "u slučaju praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine i NATO-a, naša zemlja morati reagirati na ovaj neprijateljski korak".

Tada je navedeno da se radi o reakciji na, kako su kazali, brojne publikacije koje hvale prednosti članstva BiH u NATO-u.

"Pozivamo BiH prijatelje da dobro razmisle, da izvagaju sve "za" i "protiv". da uzmu u obzir mišljenje svih stanovnika zemlje koji su daleko od konsenzusa o ovom pitanju", navode u priopćenju.

Na priopćenje Rusije reagirali su, između ostalih, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i Stranka demokratske akcije.

Kopirati
Drag cursor here to close