2022.

Stranke u Sarajevu napravile koncept za građansku opciju

''Razgovarat ćemo i dalje. Napravili smo dinamiku kakav će taj koncept biti'', kazao je Hadžikadić te dodao kako se neće raditi o gašenju stranaka nego o ''načinu suradnje".
Vijesti / Politika | 05. 05. 2021. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od svega je najvažnije da BiH i njeni građani dobiju građansku opciju, kakav god taj koncept bio, koja će biti pobjednička i na izborima 2022. moći dobiti povjerenje građana da vodi ovu državu na svim razinama vlasti'', rekao je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić nakon današnjeg sastanka pet stranaka opozicije koje bi trebale tvoriti novu političku opciju za sljedeće Opće izbore u BiH.

Rekao je kako su predsjednici i izaslanici stranaka razgovarao o građanskom konceptu suradnje i formiranju subjektima koji će na izborima dobiti povjerenje građana.

''Razgovarat ćemo i dalje. Napravili smo dinamiku kakav će taj koncept biti'', kazao je Hadžikadić te dodao kako se neće raditi o gašenju stranaka nego o ''načinu suradnje".

''Ja bih volio da ovaj građanski koncept bude široki koncept okupljanja stranaka koje će jednom programskom osnovom ići na izbore 2022. godine. Potrebno nam je više stranaka koje su u centru. Mislim da ima mjesta za više stranaka, kako bi zaista građanska opcija dobila jedan glas u smislu te suradnje i koncepta. Svi oni koji razmišljaju o građanskom konceptu BiH su dobrodošli'', zaključio je.

Sastanku je nazočilo i izaslanstvo DF-a koje je predvodio Dženan Đonlagić, zatim predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Kopirati
Drag cursor here to close