Sa strancima za stolom

Izborni zakon: Nema dogovora na ''tajnom'' sastanku

Svoj prijedlog predstavili su dužnosnici HDZ-a BiH / HNS-a, zatim Stranka demokratske akcije, koja je u parlamentarnu proceduru nedavno dostavila svoj prijedlog, te SDP BiH i DF
Vijesti / Politika | 23. 11. 2017. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza zatvorenih vrata, s predstavnicima američke i administracije Europske unije započeli su razgovori s vodećim političkim strankama oko izmjena Izbornog zakona jer su međunarodni dužnosnici svjesni kako bi BiH mogla zapasti u najtežu krizu od okončanja rata.

Večernji list je objavio kako su na sastanku predstavnici vodećih administracija, koje se još uvijek smatraju odgovornima i za provedbu Međunarodnoga mirovnog sporazuma iz Daytona, saslušali prijedloge izmjena Izbornog zakona koje su dostavili predstavnici političkih stranaka.

Svoj prijedlog predstavili su dužnosnici HDZ-a BiH / HNS-a, zatim Stranka demokratske akcije, koja je u parlamentarnu proceduru nedavno dostavila svoj prijedlog, te SDP BiH i DF koji su pak predložili donošenje novoga zakona o izbornim jedinicama.

''Po navodima sudionika izneseni su vrlo udaljeni prijedlozi koji u suštini čak i ne govore o istoj tematici...'', piše Večernjak navodeći kako na sastanku kojem ''Europa i SAD posreduju, nema dogovora o Izbornom zakonu BiH''.

Podsjećamo, ranije je objavljeno kako su EU i SAD zabrinute zbog neprovođenja presude Ustavnog suda BiH u slučaju "Ljubić", što bi se, prema njihovom mišljenju, moglo odraziti na implementaciju izbornih rezultata nakon listopada sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close