Rekonstrukcija

ŽZH će 'šminkati' pritvore: Radovi traju pola godine, evo što će biti s pritvorenicima

Ime ponuđača moglo bi biti poznato krajem svibnja kada je planirano otvaranje pristiglih ponuda.
Vijesti / Flash | 10. 05. 2022. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritvorske jedinice policijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (MUP ŽZH) uskoro bi trebale biti uređenije.

MUP ŽZH objavio je javnu nabavu za rekonstrukciju prostorija za zadržavanje osoba lišenih slobode u policijskim upravama u Ljubuškom, Širokom Brijegu, Posušju i Grudama.

Kako je navedeno u Obavijesti o nabavi, predviđena rekonstrukcija ''uključuje arhitekturu, konstrukciju, vodovod i kanalizaciju, električne instalacije te strojarske instalacije''.

Više od 100.000 KM

Svi radovi, tvrde, izvode se sukladno Pravilniku o tehničkim, higijenskim i drugim uvjetima u prostorijama za smještaj osoba lišenih slobode (“Narodne novine  Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 25/20).

Planirana vrijednost investicije je više od 100 tisuća maraka, a rok izvršenja radova je 180 dana. Ime ponuđača moglo bi biti poznato krajem svibnja kada je planirano otvaranje pristiglih ponuda.

Budući da će radovi na rekonstrukciji prostorija, prema nabavi, trajati pola godine, postavlja se pitanje što će biti s pritvorenicima. Informaciju o tome zatražili smo od MUP-a ŽZH-a koji su nam nakon gotovo pola mjeseca odgovorili. U odgovoru nas upućuju na raspisanu nabavu od 26. travnja.

Smještaj pritvorenika tijekom radova

''Izvođenje radova na pritvorskim jedinicama treba organizirati na taj način da se istodobno izvode radovi na pritvorskim jedinicama PU Ljubuški i PU Posušje, a nakon završetka radova na ove dvije pritvorske jedinice, slijede radovi na pritvorskim jedinicama u PU Grude i PU Široki Brijeg.

Sukladno tome će biti smješteni i pritvorenici tijekom izvođenja radova rekonstrukcije prostorija za zadržavanje osoba lišenih slobode'', stoji u odgovoru za Bljesak.info iz Uprave policije ŽZH-a.

Inače, MUP ŽZH već je ranije raspisao nabavu za rekonstrukciju pritvora. Nabava je poništena 22. ožujka, jer ''nije dostavljena nijedna ponuda u određenom krajnjem roku''. U poništenoj nabavi rok izvođenja radova bio je 60 dana kraći u odnosu na novu nabavu.

Kopirati
Drag cursor here to close