Sud BiH

Policajcu pola godine zatvora zbog 30 eura mita

Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2022. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivnje, donio je presudu kojom je Dejan Ivaštanin oglašen krivim što je počinio kazneno djelo – primanje dara i drugih oblika koristi i osuđen na šest mjeseci zatvora, priopćeno je iz Suda BiH.

Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koji je iznos optuženi dužan uplatiti u korist Proračuna Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tijekom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, priopćeno je iz Suda BiH.

Video: Obitelj Grabo - Miran san
Kopirati
Drag cursor here to close