Za primjer drugima

Županijsko tužiteljstvo ŽZH napravilo veliki pomak po pitanju transparentnosti

U 2017. godini Županijsko tužiteljstvo ŽZH, u odnosu na ranije godine, napravilo je veliki rezultat u pravcu transparentnosti rada
Vijesti / Flash | 17. 01. 2018. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu nastoji kroz projekt Visokog sudskog i tužiteljskog vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), ''Podrška pravosuđu u BiH – Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa'', realizirati transparentnosti i otvorenost pravosuđa.

Pristup informacijama je temeljno demokratsko načelo i odlika svih demokratskih država, to je osnovno ljudsko pravo koje potiče i povećava transparentnost rada javnih organa, čija provedba jača povjerenje građana u rad javnih organa i doprinosi sprječavanju zloporabe i korupcije, te jača odgovornost javnih organa.

U 2017. godini Županijsko tužiteljstvo ŽZH, u odnosu na ranije godine, napravilo je veliki rezultat u pravcu transparentnosti rada, pa su tako kroz priopćenja za javnost i izjave za medije podijeljene 93 informacije, 109 informacija putem službene web stranice tužiteljstva, dok je po Zakonu o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH odgovoreno na 22 zahtjeva.

Bljesak.info / Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH

 Kroz projekt VSTV-a BiH urađen je ogroman pomak u pravcu proaktivnog pristupa informacijama. U tom pravcu, nastojalo se davati informacije kontinuirano, kako bi se u cijelosti ispoštovalo načelo pretpostavke nevinosti svake osobe. 

Rezultat ovakvog pristupa i odnosa sa medijima prepoznat je od strane istih, kako tiskanih, tako i digitalnih medija, o čemu svjedoče dopisi, koje je Tužiteljstvo objavilo, u kojima su iznesena zapažanja vezana za odnose sa javnosti.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nastavit će sa radom na transparentnosti i otvorenosti rada prema javnosti i ubuduće, stoji na službenoj web stranici Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close