Završne riječi

Završeno suđenje u slučaju "Dženan Memić'': Presuda osumnjičenima idući tjedan

Nakon ročišta, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je da besmislenije završne riječi nikad u životu nije čuo.
Vijesti / Flash | 17. 11. 2022. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je suđenje u slučaju "Dženan Memić". Presuda Alisi Mutap-Ramić i ostalim bit će donesena idući tjedan sedmice.

Danas je u Sudu Bosne i Hercegovini nastavljeno iznošenje završnih riječi u slučaju "Mutap i drugi" poznatiji kao "Dženan Memić". Nakon ročišta, Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je da besmislenije završne riječi nikad u životu nije čuo, ali da je spreman podnijeti presudu kakva god ona bila, prenosi N1.

Kadrija Kolić, odvjetnik optuženog policajca Josipa Barića, kazao je da se kaznena djela protiv sigurnosti u prometu moraju dokazati i rasvijetliti najviše u roku od mjesec dana.

Završne riječi

“Razumijem i potpuno suosjećam zato sam rekao obitelji Memić halal vam bilo sve što mi kažete. Nije točno da nismo imali empatije prema obitelji Memić i nismo mi citirali presudu Vrhovnog suda na način kako se tvrdilo u sudnici već isključivo da bismo dokazali objektivnost materijalnih dokaza koje je tužiteljstvo iznijelo. I vidjeli ste i čuli naše završne riječi da smo iskazali empatiju i potencirali upravo to da najviše ispašta obitelj Memić zbog nerada državnih institucija, a nitko od odbrane nije rekao ništa negativno niti iznio ništa osim pravnih činjenica”, rekao je Kolić.

Nakon davanja ove izjave i odlaska Kolića, reagirao je i Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana poručujući mu da mu je završne riječi pisao njegov “drug iz kafane” Sead Kreštalica koji je na poziciji zamjenika glavnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Inače danas su završne riječi iznijela tri odvjetnika optuženih. Memić je prokomentirao prvo završne riječi odvjetnika optuženog Hasana Dupovca, tadašnjeg šefa Odsjeka za prometne istrage

“Što se može više reći o Hasanu Dupovcu, čovjeku koji je meni rekao da ću više naplatiti ako pristanem na prometnu nesreću i ako se ta psihopata kune svojom djecom da im se nešto dogodi ako je on kriv za to što se dogodilo. Ja dijete nisam prodavao”, kazao je Memić.

Presuda idući tjedan

Presuda je idući tjedan, a Memić je ustvrdio da nitko besmislenije završne riječi u životu nije čuo nakon ovih danas izgovorenih u Sudu BiH.

“Kadrija Kolić je, sada ćemo ga zvati i Sultan Fatih, jer se pozivao na zakone iz Osmanskog carstva, a mi znamo da su to bili okupatori ovdje 500 i zulumćari koji su mogli ubiti, a da ne odgovaraju. Moj Dženan je ubijen, a Kolić hoće da se ne odgovara. On (Kolić) kaže danas šta ćemo u sudnici, ‘pa ubijeno mi je dijete hajvanu jedan’. Kadrija Kolić je trgovac oružjem, on voli da se narod ubija, ja ne volim, meni je dijete ubijeno. Oni sve pokušavaju izokrenuti, a tužiteljstvo je, mislim dovoljno dokazalo, uspjelo je, a Josip Barić je iznio laži da smo moj odvjetnik i ja nešto rekli. Barić je bio u stanici, poslan je u KCUS da on uzima izjave i garderobu, a ratio Sefedina Škrijelja u Aleju, nije ovo njihovo prvo djelo”, naveo je Muriz Memić.

Poručio je na kraju da se “oni ne brinu i da će se doći do kraja”.

“Tužiteljstvo BiH ima dokaze. Uskoro dolazi i Dalida Burzić koja je sigurno ove današnje riječi iznosila, kao i Hasan Dupovac i Meris Ćato. Oni su ga spominjali danas, ali Ćato je osumnjičeni. Znam da je danas bilo ovo mučno slušati, ali negirati nešto što se dogodi, a Hasan Dupovac se kune na kraju da bi opstali ovi zulumćari i zato smo svi razočarani zbog njih. Nadam se da će Sud BiH ovo sve razumjeti i kako treba odlučiti, ali kakva god bude presuda ja ću je podnijeti, samo, mi idemo dalje. Kolić kaže da mene obmanjuje Tužiteljstvo, a obmanjuješ ti svoju obitelj jer se moj Dženan igrao s tvojom djecom. Tvoja žena je Koliću nazvala moju rodicu i rekla da kur*vicu treba zatvoriti na 24 sata i da će sve priznati. Edmir Gačanović je rekao dok je radio u Tužiteljstvu da su namješteni komadi stakla i danas je o tome govorio. Nedostaje ta krvava majica na kojoj je najvjerojatnije Dženanova krv, a Kolić kaže da je to od neke treće osobe, on samo obmanjuje javnost. Kakva god presuda da bude meni je svejedno, ja opet idem u sudnicu i ide novi postupak, ali naravno bitno je da ih okrive”, zaključio je Memić.

Optužnica

Podsjetimo, optužnica je podignuta protiv Alise Ramić (djev. Mutap), Dženanove bivše djevojke, koja je s njim bila u trenutku stradanja, njenog oca Zijada Mutapa, bivšeg načelnika za prometne istrage Ministarstva unautarnjih poslova Kantona Sarajevo Hasana Dupovca, policajca Josipa Barića i recepcionera hotela “Crystal” Muamera Ožegovića s kojeg su nestale ključne snimke s nadzorne kamere u noći kada je Dženan stradao.

Oni se terete da su od 8. veljače 2016. godine pristupili grupi za organizirani kriminal, koju su formirali Zijad Mutap i drugi, radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić zadobio ozljede opasne po život.

Memić je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške ozljede glave, u incidentu koje je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo okvalificiralo kao prometnu nesreću, dok je obitelj Memić tvrdila da je on ubijen. Preminuo je 15. veljače 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close