Neraspoložen za izjave

Završeno ročište Dodiku: ''Tužitelj tendeciozno govori da sam predsjednik entiteta''

Tijekom izvođenja materijalnih dokaza Tužiteljstva Milorad Dodik je prigovorio tužitelju Nedimu Ćosiću koji je naveo dokaz o rezultatima izbora u RS u kojima je, kako je rekao, Milorad Dodik proglašen predsjednikom entiteta RS.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2024. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sudu Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je održano ročište u okviru procesa u kojem su predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloš Lukić optuženi za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Mile, Mile...

Dodik je stigao ispred zgrade Suda BiH tek nekoliko minuta prije početka ročišta, a tu su ga dočekale njegove pristalice aplauzima i povocima ''Mile, Mile''.

Ispred zgrade Suda BiH danas su, između ostalih, bili članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, te premijer RS-a Radovan Višković.

Kako piše N1 BiH na današnjem ročištu Tužiteljstvo BiH je predočilo polovinu materijalnih dokaza.

A kako je rečeno 22. svibnja nastavljaju izvođenje dokaza.

Sutkinja Sena Uzunović je u startu odbila 2.11 materijalni dokaz. To je zapravo akt Tužiteljstva BiH u čijem prilogu je 30 novih članaka koje je njihova interna služba zaprimila.

Također, predočen je i materijalni dokaz izjave Miloše Lukića u SIPI.

''Tužitelj je tendeciozan''

Sutkinja Uzunović je pitala Tužiteljstvo jesu li ispunjene formalne pretpostavke za prilaganje ovog dokaza, odnosno, da li je ta izjava dana uz prisustvo Lukićevog odvjetnika.

Kada je riječ o prigovoru pravnog tima Dodika i Lukić koji se tiču zakonitosti dokaza, Sud će odlučiti do 22. svibnja.

Tijekom izvođenja materijalnih dokaza Tužiteljstva Milorad Dodik je prigovorio tužitelju Nedimu Ćosiću koji je naveo dokaz o rezultatima izbora u RS u kojima je, kako je rekao, Milorad Dodik proglašen predsjednikom entiteta RS. Na ovo je reagirao Milorad Dodik kazavši:

''Tužitelj tendenciozno govori da sam predsjednik entiteta, a tamo piše da sam izabrani predsjednik Republike Srpske''.

Dodik je po završetku ročišta napustio zgradu Suda BiH nije bio raspoložen odgovarati na pitanja novinara.

Kopirati
Drag cursor here to close