"Teška i složena situacija"

Vučić prihvatio Dodikovu ideju i poručio: Srpski narod mora pružiti snažan odgovor

Vučić je prihvatio ideju Dodika te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN-a i glasanja o rezoluciji.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2024. u 15:44 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u nedjelju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o aktualnim pitanjima iz regije.

"Predsjednik Vučić je posebno izvijestio Milorada Dodika o aktivnostima Republike Srbije i njene delegacije u UN-u povodom prijedloga Njemačke i drugih velikih sila da se usvoji Rezolucija o Srebrenici.

Predsjednik Vučić je istaknuo da je situacija po srpski narod vrlo teška i složena te da je sasvim jasno da će velike zapadne zemlje pokušati da izglasaju spomenutu rezoluciju, gotovo po svaku cijenu", priopćeno je iz Vučićevog kabineta.

U priopćenju se dodaje kako je Vučić je obavijestio Dodika da je Republika Srbija uložila maksimalne napore da zaštiti "ne samo vitalne interese srpskog naroda, već i istinu i međunarodno pravo".

Navodi se da je Dodik zatražio od Vučića da Sabor srpskog naroda, Srbije i RS-a bude održan odmah po "usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a" jer, kako se navodi u priopćenju "srpski narod mora pružiti snažan odgovor na najteže moralne, pravne i političke diskvalifikacije koje su protiv njega pripremljene".

Istaknuto je da je Vučić prihvatio ideju Dodika te će datum održavanja Sabora srpskog naroda biti određen neposredno po okončanju održavanja Generalne skupštine UN-a i glasanja o rezoluciji.

Kopirati
Drag cursor here to close