Tužiteljstvo HNŽ

Zatražen pritvor za Mostarca koji je prijetio Baki Sliškoviću

''Pritvor je osumnjičenom B.G. predložen iz razloga, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti'', stoji u izjavi Tužiteljstva HNŽ.
Vijesti / Flash | 14. 02. 2024. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije danas su potvrdili da su Općinskom sudu u Mostaru podnijeli prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog B. G. (31) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st.1. u stjecaju s produženim krivičnim djelom Ugrožavanje sigurnosti više osoba iz čl. 183. st.2. KZ FBiH, na štetu članova obitelji S. iz Mostara.

''Pritvor je osumnjičenom B.G. predložen iz razloga, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna'', kazali su za "Avaz" iz Tužiteljstva HNŽ na upit u vezi s prijetnjama upućenim legendarnom nogometašu Blažu Baki Sliškoviću.

Dodali su i da u suradnji s MUP-om HNŽ, odnosno Policijskom upravom Mostar nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela. 

Izvjesni B. G. priveden je u utorak  jer je navodno prijetio smrću Sliškoviću. Detalji prijetnje nisu poznati, a Slišković je za medije poručio da je dobro unatoč prijetnjama.    

Blaž Slišković je legenda Veleža, Hajduka. Što se međunarodne karijere tiče igrao je u talijanskoj Pescari, francuskim klubovima Lensu i Mulhouseu, nakon osamostaljivanja Republike Hrvatske postao je član Hrvatskog dragovoljca, a igračku karijeru završio je u Mostaru, u svom Zrinjskom.

Video: SPORT CENTAR #3 | BLAŽ BAKA SLIŠKOVIĆ

Kasnije je postao uspješan trener kao što je bio i uspješan nogometaš. Bio je izbornik reprezentacije BiH. Trenirao je potom Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Albu Luliju, Široki Brijeg, Al-Ansar, QD Jonoon, Kitchee, da bi posljednji angažman imao u Željezničaru, no samo četiri meča je sjedo na klupi Plavih i to u u sezoni 2020/21.

Najveći uspjesi su mu osvojene titule na klupi Zrinjskog u sezonama 2017/18, te 2016/17.

Kopirati
Drag cursor here to close