Povratak ikone na nogometnu scenu?

Baka Slišković na korak do novog posla: Preuzima reprezentaciju iz regije?

Slišković je prvi kandidat za novog izbornika Kosova umjesto sadašnjeg, Slovenca Primoža Glihe. Slišković je bez kluba dvije i pol godine, otkako je napustio sarajevski Željezničar.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2023. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna ikona Blaž Slišković na korak je do novog posla.

Prema medijskim izvorima s Kosova, popularni Baka sasvim je blizu da preuzme tamošnju nogometnu selekciju.

Reprezentacija Kosova ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo, is njihove su skupine put u Njemačku izborile reprezentacije Rumunjske i Švicarske, dok će Izrael u baraž.

Slišković je prvi kandidat za novog izbornika umjesto sadašnjeg, Slovenca Primoža Glihe. Slišković je bez kluba dvije i pol godine, otkako je napustio sarajevski Željezničar.

Blaž Slišković imao je vrlo zapaženu igračku karijeru, a vrlo je dubok trag ostavio u mostarskom Veležu i splitskom Hajduku.

Što se međunarodne karijere tiče igrao je u talijanskoj Pescari, francuskim klubovima Olympique Marseilleu, Lensu, Rennesu i Mulhouseu.

Bio je izbornik reprezentacije BiH, te je bio na pragu plasiranja na SP 2006. godine u Njemačkoj. Jednu sezonu, 2004./2005., bio je trener splitskoga HNK Hajduka.

Potom se posvetio ponajviše Zrinjskom u kojem je boravio od 2005. do 2007. godine i s kojim je osvojio jedno treće i jedno drugo mjesto, a u ožujku 2017. godine treći put preuzeo je HŠK Zrinjski Mostar i osvojio je naslov prvaka Premijer lige BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close