Legendarni Baka

Baka Slišković: Drago mi je što vidim Hajduk na vrhu, želim da tu ostane do kraja

"Podigli smo momčad tijekom jeseni, bilo je dosta posla i problema dok nismo igru popravili, uskladili, stavili je na višu razinu. Zasjeli smo na prvo mjesto u izjednačenoj ligi.", rekao je Baka.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Blaž Slišković bio je trener Hajduka te jeseni 2004. i u zadnjoj utakmici protiv Dinama kada se s 1:0 potvrdilo osvajanje naslova u zimskoj pauzi, odnosno da će Hajduk Novu godinu dočekati na prvom mjestu, Baka je bio u sedlu. Nije ostao sve do kraja ljeta, ali na pola utrke, pola titule, to je njegova zasluga bila, piše Slobodna Dalmacija.

"Sjećam se dobro, bila je dosta teška utakmica protiv Dinama. Bilo je i prekida, baklji, dima, sudačke nadoknade, na kraju smo golom Bušića, pamtim, slavili sa 1:0. Pisalo se da je to bila 88. minuta, ali još se petnaestak minuta igralo do kraja. Zasluženo smo slavili, bili smo bolji od "modrih" barem za taj jedan gol", rekao je.

Prošlo je 19 godina

Prošlo je 19 godina od toga. Osjećaji se miješaju.

"Podigli smo momčad tijekom jeseni, bilo je dosta posla i problema dok nismo igru popravili, uskladili, stavili je na višu razinu. Zasjeli smo na prvo mjesto u izjednačenoj ligi. Svi su govorili da smo ostvarili pravi podvig nakon slabijeg starta", sjeća se Baka.

"Uspomena na tu sezonu za mene je lijepa, ali i razočaravajuća radi takvog epiloga. Na svoju dionicu sam ponosan i te kako, na činjenicu da sam utkao Hajduku svoj doprinos u šampionski naslov, koji je, eto, do sada posljednji...", rekao je.

Hajduk je opet jesenski prvak

Hajduk je poslije 19 godina opet jesenski prvak.

"To je prekrasno... Hajduk je danas prvi i to dovoljno govori. Ali, može i mora još bolje jer ako se misli osvojiti ove godine prvenstvo, razina kvalitete same igre se mora podići na još viši nivo. Naravno da mi je drago što vidim Hajduk na vrhu, želim da tu ostane do kraja, ali ima se još dosta utakmica odigrati do kraja prvenstva i ništa još ne može garantirati konačno prvo mjesto", poručio je legendarni Blaž Slišković, jesenski prvak s Hajdukom te zime 2004...

Kopirati
Drag cursor here to close