A gdje nabaviti propusnice

Stanje na terenu nakon zabrane kretanja - Policija jutros upozorava, od sutra oštrije!

Ova zapovijed izazvala je brojne reakcije i zamjerke radnika kao i poslodavaca,
Vijesti / Flash | 10. 04. 2020. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros od 5 sati na području Hercegovačko-neretvanske županije prema zapovijedi Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije na snazi je zabrana kretanja svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Naš fotoreporter obišao je neke od policijskih punktova u blizini Mostara da pogledamo kako se provodi ova zapovijed.

Kaže kako policijska patrola u Žitomisliću, južno od Mostara zaustavlja automobile iz oba smjera. Jutros se ionako slab promet sastojao uglavnom od kamiona i kombija koji su već od prije imali dozvole za kretanje, dok osobne automobile, kojih je manje, samo upozoravaju da za ubuduće nabave propusnice.

Na drugom kontrolnom punktu u naselju Miljkovići, prema Čitluku, slična je situacija. Kontrolira se malobrojni promet i nakon razgovora i informiranja o nabavljaju potvrda, vozila se propuštaju.

Prema ovoj zapovjedi kontrolne tačke postavljene su na putu prema Nevesinju, Stocu, Domanovićima, Čapljini i Čitluku na raskrsnici Žitomislići, na putu prema Jablanici, Zijemljima, Čitluku, Širokom Brijegu.

Također, postavljene su i prema Čapljini iz pravca Čitluka, na putu prema Ljubuškom i na putu prema Širokom Brijegu iz pravca Čitluka.

Kako je zabilježio fotoreporter portala Bljesak.info na svim kontrolnim točkama policajci uglavnom puštaju vozila. Za sada, puštaju vozila uz upozorenje vozačima da moraju nabaviti propusnice. Na jednom od tri posjećena punkta,  policija nije kontrolirao vozila koja su napuštala Mostar.

Foto: Bljesak.info / Policijski punktovi oko Mostara

Na Žovnici iz smjera Širokog Brijega, jutros je nastao veći zastoj u prometu jer je veliki broj građana iz zapadne Hercegovine automobila krenuo na posao u Mostar. Policija ih je sve pustila u Mostar.

Podsjetimo, ova zapovijed izazvala je brojne reakcije i zamjerke radnika kao i poslodavaca radi brojnih nejasnoća.

S toga je glasnogovornik Vlade HNŽ je Pero Pavlović objasnio kako je smisao ove zapovijedi da se svi na određen način osvijestimo koliko je bitno zaustaviti kretanje radi širenja koronavirusa.

''Građanima iz drugih županija nije uskraćeno pravo ulaska u HNŽ i prolaska kroz ovu županiju. Mi nemamo zakonsko uporište zabraniti ljudima ulazak u našu županiju", rekao je Pavlović.

Foto: Bljesak.info / Policijski punktovi oko Mostara

Propusnice?

Jutros nam se obratio i čitatelj koji kaže kako je zvao službeni broj Civilne zaštite za upit oko izdavanja propusnica. Dežurni ga je uputio u sjedište Civilne zaštite u Sjevernom logoru, da bi mu gore bilo rečeno kako oni nemaju nikakve naputke o izdavanju propusnica.

Podsjećamo kako su ranije rekli da propusnice izdaju poslodavci radnicima uz ovjere službenog pečata tvrtke. Ovako ovjerene propusnice se predaju u MUP, ali ostaje nejasno što s ljudima koji nemaju poslodavca, ne rade, a npr. moraju na liječenje u Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close