Pomoć

Stožer Civilne zaštite priključio se gašenju požara sjeverno od Mostara

Požar se nalazi na nepristupačnom terenu i nema opasnosti za stanovništvo jer je isti udaljen od kuća i naselja, naveli su.
Vijesti / Flash | 07. 04. 2020. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog požara na brdu sjeverno od Mostara, između Zijemalja i Rujišta, koji gori u utorak tijekom cijelog dana, Stožer civilne zaštite Grada Mostara odazvao se pozivu za pomoć Dobrovoljnom vatrogasnom društvu ''Rujište'' i Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Mostar te im stavio na raspolaganje naprtnjače za gašenje požara i veliku cisternu za dopremanje vode, poručili su iz Stožera CZ GM.

Požar se nalazi na nepristupačnom terenu i nema opasnosti za stanovništvo jer je isti udaljen od kuća i naselja, naveli su.

Podsjetimo, veći dio Mostara u utorak je bio prekriven dimom zbog požara koji nekontrolirano pustoši sve pred sobom na teško pristupačnom miniranom terenu istočno od grada.

Kako su izvijestili iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru, od ranih jutarnji sati gori šuma, nisko raslinje i trava na brdu između Zijemalja i Rujišta.

Snimio čitatelj/Bljesak.info / Požar na malim Rujištima iznad Bijelog polja

Na lice mjesta upućena je jedna ekipa gasitelja kako bi procijenili stanje. Teren koji je pod požarom je iznimno nepristupačan, a dodatni problem stvaraju mine zaostale iz proteklog rata, te vjetar koji stalno mijenja smjer.

Od požara se iznad Mostara stvorio oblak dima koji je pokrio veći dio grada u kojemu se osjeća i miris paljevine.

Foto: Snimio čitatelj | Bljesak.info / Požar na brdu sjeverno od Mostara, između Zijemalja i Rujišta
Foto: Bljesak.info / Gust dim prekrio je grad
Kopirati
Drag cursor here to close