Zbunjola?

Stožer pojašnjava zapovijed o zabrani kretanja unutar HNŽ-a

Potvrdu poslodavca ovjerenu i potpisanu od odgovorne osobe potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi
Vijesti / Flash | 09. 04. 2020. u 19:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrda poslodavca ovjerena i potpisana od odgovorne osobe, koja je omogućavala kretanje u vrijeme policijskog sata, također vrijedi i kod zapovijedi zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Potvrdu poslodavca ovjerenu i potpisanu od odgovorne osobe potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Zapovijed Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kojom se zabranjuje kretanja građana na području HNŽ-a izvan mjesta prebivališta počet će se primjenjivati od petka, 10. travnja, u 5 sati ujutro.

Zapovijed se odnosi samo na građane kojima je mjesto prebivališta u HNŽ-u

Na pitanje odnosi li se zapovijed o zabrani kretanja i na građane iz ostatka BiH (primjerice na one iz ZHŽ) glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović je istaknuo kako se zapovijed odnosi samo na građane kojima je mjesto prebivališta u HNŽ-u.

''Građanima iz drugih županija nije uskraćeno pravo ulaska u HNZ i prolaska kroz ovu županiju. Smisao ove zapovijedi je poruka da se svi na određen način osvijestimo koliko je bitno zaustaviti kretanje radi širenja koronavirusa. Mi nemamo zakonsko uporište zabraniti ljudima ulazak u našu županiju", istaknuo je Pavlović

Kopirati
Drag cursor here to close