Cikotić-Varhelyi

Za nabavku opreme za zaštitu granice 1,5 milijuna eura

"BiH očekuje veću pomoć sigurnosnim i drugim nadležnim institucijama koje se bave pitanjima migracija, kako bi kadrovski i tehnički mogli odgovoriti na ovaj sve veći sigurnosni i humanitarni izazov za BiH.''
Vijesti / Flash | 09. 10. 2020. u 20:16 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić i komesar za proširenje i susjedsku politiku Europske unije (EU) Oliver Varhelyi, na današnjem sastanku u Sarajevu razgovarali su o sigurnosnoj situaciji BiH, s posebnim naglaskom na izazove migrantske krize.

Cikotić je upoznao Varhelyija s mjerama koje BiH poduzima u cilju bolje kontrole i nadzora granice i sprječavanja ilegalnih migracije te humanitarnog zbrinjavanja ilegalnih migranata.

Razgovarano je i o nastavku financijske pomoći Europske unije za učinkovitije upravljanje migrantskom krizom.

"BiH očekuje veću pomoć sigurnosnim i drugim nadležnim institucijama koje se bave pitanjima migracija, kako bi kadrovski i tehnički mogli odgovoriti na ovaj sve veći sigurnosni i humanitarni izazov za BiH. Na sastanku je najavljeno da će za nabavku opreme za zaštitu granice biti izdvojeno 1,5 milijuna eura", priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close