Sastanak

Cikotić i Nelson 'skovali' neke planove

Ministar Cikotić upoznao je veleposlanika Nelsona i sa trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, te problemima koji se odnose na rješavanje migrantske krize.
Vijesti / Politika | 08. 10. 2020. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je u Sarajevu sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom.

Razgovarano je o nastavku suradnje između BiH i SAD u oblasti borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije. Razgovarno je i o ukupnoj sposobnosti sustava sigurnosti BiH kako bi bio sposoban da odgovori na sigurnosne izazove unutar državnih granica, a BiH učinio što kredibilnijim partnerom u međunardonimn mehanizmima sigurnosti.

Također, ukazano je na važnost provođenja obaveza u oblasti borbe protiv trgovine ljudima. Ministar Cikotić je iskazao opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za puni doprinos i podršku drugim institucijama u cilju provođenje svih obaveza iz Strategije za borbu protiv trgovine ljudima, od čega zavisi i nastavak pomoći vlade SAD, uključujući vojnu pomoć i pomoć USAID-a.

Ministar Cikotić upoznao je veleposlanika Nelsona i sa trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, te problemima koji se odnose na rješavanje migrantske krize.

Kopirati
Drag cursor here to close