OSBiH

Vojnici angažirani na gašenju požara kod Rujišta i na zemlji i iz zraka

Pripadnici 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH gasili požar na području Rujišta
Vijesti / Flash | 13. 04. 2020. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici 4. pješačke brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u noći sa 12. na 13. travnja 2020. godine, ljudskim i materijalnim resursima pružili su potporu civilnim organima u gašenju i lokaliziranju požarišta na području Rujišta, izletišta sjeverno od Mostara.

U gašenju požara na drugom dijelu Rujišta, sudjeluje i helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH iz Rajlovca, koji je na području Mostara angažiran od petka 10. travnja.

Foto: MOBiH / Pripadnici 4. pješačke brigade gase požar na području Rujišta

Na poziv civilnih struktura vlasti Grada Mostara, u nedjelju u večernjim satima, pripadnici 4. pješačke brigade OS BiH stavili su tražene resurse na raspolaganje. Pripadnici iz sastava Topničke bojne 4. pješačke brigade OS BiH iz Livča kod Mostara, cisternom za gašenje vode su u veoma kratkom roku izašli u zonu Potporima, sa zadaćom punjenja i dotura vode do mjesta gašenja požara.

Zajedno sa skupinom civila, pripadnicima Gorske službe spašavanja i u koordinaciji s Profesionalnom vatrogasnom postrojbom Mostar, zadaća je realizirana i u tom dijelu Rujišta požar je stavljen pod kontrolu i ugašen.

Foto: MOBiH / Pripadnici 4. pješačke brigade gase požar na području Rujišta

Izletište Rujišta ima veliku vrijednost i zbog činjenice da na tom području raste endemska vrsta drveta - Munika.

Pripadnici OS BiH su još jednom iskazali visoku obučenost te pokazali spremnost za suradnjom i pomoći civilnim organima u izvanrednim situacijama, što je jedna od glavnih misija OS BiH.

Sve zadaće se ispunjavaju uz provođenje sigurnosnih mjera u vrijeme pandemije COVID-19. priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close